5/10/13

O Στουρνάρας και η Χρυσή Αυγή


  Τι να βρω, τι να βρω να στρέψω την προσοχή τους αλλού......
 
 
Δεν είμαστε οι μόνοι που αναρωτιόμαστε, γιατί τώρα, όλα αυτά με την Xρυσή Aυγή.

Τόση πρεμούρα να την ξεσκεπάσουνε ενώ άμα ρωτούσαν κάποιους παλιούς της ΝΔ και τους από το ΛΑΟΣ βουλευτές θα έπρεπε να το είχαν κάνει προ πολλού.

Δεν είμαστε οι μόνοι που εκπλαγήκαμε με την ευαισθησία της κυβέρνησης σε σχέση με μια δολοφονία – αυτή του άτυχου(;) μουσικού- λες και είναι η πρώτη ή η μόνη, που ενεργοποίησε τόσο έντονα ένα πλήρως αδρανοποιημένο πολιτικά και διοικητικά σύστημα.

Δεν είμαστε οι μόνοι που ψάξαμε να δούμε πίσω από το γυαλί της τηλεόρασης τι και ποιος κρύβεται.

Διαβάστε το παρακάτω αναδημοσιευμένο άρθρο από το blog της  Τζένης Σουκαρά και

Άγρια λιτότητα και το 2014: αυξάνουν τους φόρους, απειλούν με περικοπές σε συντάξεις και μισθούς

 

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014 θα κατατεθεί την προσεχή Δευτέρα, προβλέπει είσπραξη φόρων ύψους 44 δισ. ευρώ, περικοπές δαπανών (μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και άλλες πηγές) κατά 3,7 δισ. ευρώ, και αναθεωρημένο προς τα κάτω στόχο εσόδων από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο 1,1 δισ. ευρώ.

Μπορεί η κυβέρνηση να καταθέτει τη Δευτέρα το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, ωστόσο θεωρείται σίγουρο, πως αυτό θα ξαναγραφτεί μέχρι να κατατεθεί το κανονικό σχέδιο στις αρχές του Νοεμβρίου, ανάλογα με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα με κύριο «αγκάθι» την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, ύψους 4 δισ. ευρώ, που προβλέπουν οι δανειστές ως το 2016.
Τα σκληρά μέτρα που προτείνουν οι δανειστές αφορούν τη μείωση κύριων συντάξεων, επικουρικών, εφάπαξ, αλλά και απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Προβλέπεται παράλληλα και μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων κατά 300 εκατ. ευρώ.

Τα σχετικά θέματα, ζητώντας πολιτική διευκόλυνση για μετάθεση όλων των αποφάσεων που αφορούν την οικονομία προς τον Ιούνιο του 2014, αναμένεται να ζητήσει από τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο Αντ. Σαμαράς, καθώς, σύμφωνα με την αξιολόγηση της τρόικας, τα νέα μέτρα πρέπει να ληφθούν άμεσα.

Αύξηση της άμεσης φορολογίας
Μπορεί ο κύκλος των συζητήσεων με την τρόικα που έχει να κάνει με το Μεσοπρόθεσμο (2014 – 2017) και τον προϋπολογισμό του 2014 να μην έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ωστόσο, από τις επαφές που προηγήθηκαν με τους δανειστές, προκύπτει, ότι το 2014 θα είναι ακόμη μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τα νοικοκυριά.

Το βασικό σενάριο προβλέπει μεγάλη αύξηση της άμεσης φορολογίας το 2014, η οποία θα φτάνει σε ποσοστό 12,4%. Οι συνολικοί άμεσοι φόροι προβλέπεται να φτάσουν τα 19,5 δισ. ευρώ το 2014 από 17,4 δισ. ευρώ στα οποία εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν φέτος (δεδομένης και της υστέρησης που παρουσιάζουν τα έσοδα). Αυτό σημαίνει νέες εισοδηματικές απώλειες για μισθωτούς, συνταξιούχους και επιτηδευματίες, που για το 2014 θα φτάνουν στο ποσό των 2,1 δισ. ευρώ. Οι φόροι αυτοί θα προέλθουν:

• Από τη νέα κλίμακα φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων
• Από την κατάργηση φοροαπαλλαγών και την κατάργηση εκπτώσεων φόρου για τα παιδιά


• Από την αύξηση της φορολογίας στους ελεύθερους επαγγελματίες
• Από την αύξηση της φορολογίας στα ενοίκια


Την ίδια στιγμή, αυξημένοι κατά 400 εκατ. ευρώ θα είναι τη νέα χρονιά και οι φόροι στην έμμεση φορολογία, που θα φτάσουν συνολικά τα 24,830 δισ. ευρώ. Μόνο από τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα το οικονομικό επιτελείο στοχεύει στη βεβαίωση εισπράξεων 3,6 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα για τον προϋπολογισμό εκτιμώνται σε 2,85 δισ. ευρώ.


ΠΗΓΕΣ: Αυγή - Εφημερίδα των Συντακτών

…. πείτε μας τώρα. Μήπως στο βάθος κρύβεται ο φίλος μας κκ Στουρνάρας;        Ναι ο Υπουργός Οικονομικών που κατ’αυτόν, ΔΕΝ χρειάζονται άλλα μέτρα και που ΘΑ βγούμε από το μνημόνιο και στις αγορές το ’14 και μάλιστα με πρωτογενές πλεόνασμα ! ! ! ! !

Σε ποιόν, με τέτοια μέτρα και τέτοιο προϋπολογισμό, θα τα πούλαγε αυτά χωρίς την στροφή των προβολέων της δημοσιότητας … σε άλλο θέμα;

Οι Απέναντι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails