29/9/14

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί


(από την Κίνηση Πολιτών  στην Πρωτοβουλία Πολιτών)
Πριν μόλις μερικούς μήνες, μερικά χρόνια η ελάσσων αντιπολίτευση στο δήμο Κορινθίων αποτελούσε κόκκινο πανί για τον δήμαρχο Αλέκο Πνευματικό. Ήταν οι ‘εχθροί της πόλης’. Οι ενοχλητικοί που χάλαγαν την σούπα μιας άτυπης και εν πολλοίς συγκαταβατικής συγκυβέρνησης με την μείζονα αντιπολίτευση του Κώστα Γιώτη. Οι εκπρόσωποι της δύσκολα χώραγαν ή μάλλον συμμετείχαν στα του δήμου μόνο όπου αυτό ήταν υποχρεωτικό. Χαρακτηριστικό είναι το βαριεστημένο ύφος και ακόμα, ακόμα οι αποχωρήσεις μελών της δημοτικής αρχής κάθε φορά που η ελάσσων αντιπολίτευση έπαιρνε τον λόγο (δείτε παλιά βίντεο συνεδριάσεων ΔΣ), χωρίς να ξεχνάμε προσωπικές νύξεις και σχόλια. Ήταν φανερό ότι ο αντίπαλος της δημοτικής αρχής δεν βρισκόταν αμέσως αριστερά του Προέδρου αλλά στο βάθος της αίθουσας, εκεί δίπλα στις θέσεις των απλών δημοτών.
Τα χρόνια πέρασαν, οι εκλογές πέρασαν, οι εχθροί δεν κατέβηκαν στις εκλογές και την θέση τους πήραν οι της Πρωτοβουλίας. Και εδώ το σκηνικό αλλάζει. Ξαφνικά οι ελάχιστοι που συντάχθηκαν με την Πρωτοβουλία, πρώην εχθροί, απέκτησαν τίτλο τιμής την συμμετοχή τους στην Κίνηση Πολιτών. Ξαφνικά η συμμετοχή τους στα του δήμου απέκτησε αξία γιατί άλλος είναι πλέον ο εχθρός. Το σύστημα αλλάζει προσωπεία και φίλους με την ίδια ευκολία που αλλάζει και πουκάμισα.
Το θέμα για τους της Πρωτοβουλίας είναι καθαρά πολιτικό. Αν ο αντίπαλος σου (αυτός ντε που κατήγγειλες και δίκαια εν πολλοίς, για όσα μύρια) σε παινεύει, σου δίνει ξαφνικά αξία και σε θεωρεί πλέον φίλιο χώρο, δεν φταίει αυτός αλλά κάτι εσύ δεν κάνεις σωστά.
Μήπως, λέμε μήπως, πέραν της απειρίας ρέπεις και σε παλαιοκομματικά μονοπάτια που υποτίθεται ότι αντιμάχεσαι; Γιατί το χρυσωμένο χαπάκι της «συμμετοχής» σου το σύστημα αυτής της δημοτικής αρχής ξέρει να δίνει αφειδώς. Η φενάκη της αυξημένης επιρροής σου δεν είναι παρά μόνο φενάκη! [Βλέπε Η Πόλη Μπροστά. Ποιος την θυμάται;]
Και για να παραποιήσουμε γνωστό ρηθέν των ημερών, πολλοί είναι αυτοί που θα νοσταλγήσουν την Κίνηση και την ποιότητα της αντιπολίτευσης της. Νομίζουμε.

OI AΠENANTI


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails