4/7/15

Το «μέσα» μας και το μάρμαρο.





Άνοιξαν –λένε- οι ασκοί του Αιόλου με την κήρυξη του δημοψηφίσματος. Θα συμφωνήσουμε για ότι αφορά το εξωτερικό. Την ΕΕ ως θεσμό, την σχέση ΕΕ και IMF και τις ευάλωτες (εύθραυστες) οικονομικές ευρωπαϊκές και παγκόσμιες ισορροπίες.
Δεν θα συμφωνήσουμε για το εσωτερικό. Εδώ, μέσα, δεν ασχολούμαστε με αυτά και να προβληματιστούμε στην πιθανότητα να εκμεταλλευτούμε το μομέντουμ προς όφελος της χώρας.
Εδώ, μέσα, παρακολουθούμε μια αχαρακτήριστη συμμαχία (άσχετων;) πολιτών (του 20άρικου;) με ολιγαρχικά συμφέροντα (κυρίως τηλεοπτικά που βγαίνουν στην πρώτη γραμμή και κρύβουν πίσω τους όλους του μεγαλοτάδε) και των πολιτικών τους εκπροσώπων που τόσα χρόνια μας έσωζαν και σωσμό δεν έχουμε. Και αν αυτό ήταν αναμενόμενο, το επίπεδο, η ποιότητα και η έκφραση της πολιτικής(;) θέσης αυτών των «νοικοκυραίων που σήκωσαν τα μανίκια και βγήκαν στον δρόμο», είναι άκρως προβληματική. 
«Ξεκαθαρίζοντας» ότι το αντικείμενο του δημοψηφίσματος είναι ευρώ ή δραχμή (παλιό και πάντα σε πλήρη σύμπτωση με κύκλους των έξω) μετακινούν το κέντρο βάρους και αποδυναμώνουν / αποδομούν κάθε έννοια πολιτικού και οικονομικού προβληματισμού. Υπέροχοι!
Χρησιμοποιώντας κάθε αθέμιτο μέσον και νομιμοποιώντας κάθε (απροκάλυπτο πλέον) εκβιασμό αδιαφορούν για την όποια επόμενη μέρα της  χώρας αρκεί η παρένθεση Συριζα να επιβεβαιωθεί. Το παρένθεση Συριζα όπως και η προ προηγούμενη (καθοδηγούμενη) παρένθεση Πασοκ και η (επίσης καθοδηγούμενη) προηγούμενη ΝΔ-Πασοκ, δεν τους προβληματίζει. Η δικαίωση του τσαπελομάγκα φερόμενου ως αρχηγού, τους απασχολεί. Θαυμάστε τους!
Η πολιτική αντιπαράθεση (αν υποθέσουμε ότι υπάρχει τέτοια) αντικαταστάθηκε από το αίμα στο κεφάλι και τις πεταγμένες φλέβες του κάθε εκλεγμένου, δε λέμε, πολιτικού σκουπιδιού που –κατά μάνα κατά κύρη, αυτό το παράδειγμα παίρνουν- αγανακτισμένος φωνάζει, ειρωνεύεται, χαρακτηρίζει με αναίδεια και αμοραλισμό κατεβάζοντας το επίπεδο στο υπόγειο. Απολαύστε τους!
Για το επίπεδο της τηλεοπτικής μας δημοκρατίας που ξεκινάει και καταλήγει στο αν θα πληρωθούν ή όχι τα τηλεοπτικά δικαιώματα – εξ’ ου και η θέση – δεν υπάρχουν λόγια. Δεν υπάρχει πατρίδα, δεν υπάρχει δημοκρατία, δεν υπάρχει σεβασμός, δεν υπάρχουν αξίες, η μόνη αξία είναι στην τσέπη. Και η τσέπη προστάζει τρομοκρατία και γαία πυρή μιχθήτω. Παρακολουθήστε τους!
Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η επόμενη Δευτέρα.
Σε περίπτωση όχι η αταίριαστη συμμαχία θα διαλυθεί. Οι νοικοκυραίοι θα πάνε διακοπές σε κάποιο νησί. Ο φερόμενος ως αρχηγός θα περάσει στο χρονοντούλαπο και οι υπόλοιποι ωρυόμενοι θα ηρεμίσουν ψάχνοντας (σε δικαίωση του Σόιμπλε που προέβλεψε από το ’10 την αλλαγή του αναξιόπιστου πολιτικού προσωπικού της χώρας) την επόμενη πολιτική τους στέγη. Τα κανάλια θα ψάχνουν τα «αποθεματικά» τους.
Και , ο λαός; Ο λαός θα πληρώσει και πάλι το μάρμαρο γιατί όλοι μαζί το σπάσαμε και όλοι μαζί - και οι μεν και οι δε- θα το πληρώσουμε. Απλά.
Οι Απέναντι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails