18/2/10

H Κίνηση, ο Κασίμης και οι Γυναίκες του

Donna   (Rene Magritte)

[με αφορμή την συγκέντρωση – συζήτηση για τον Καλλικράτη και τις τελευταίες εμφανίσεις της παράταξης]




Η αλήθεια είναι πως το φαινόμενο της Κίνησης, είναι πρωτόγνωρο για τα τοπικά δεδομένα.
Στην πόλη αυτή είχαμε μάθει τουλάχιστον από την μεταπολίτευση και μετά, μόνο σε κομματικά υποστηριζόμενες υποψηφιότητες και αντάρτες προερχόμενους από κομματικές οργανώσεις.

Με εξαίρεση την, προσχηματικά έστω, υπερκομματική δημαρχεία Κόλλια, όλοι οι υπόλοιποι δήμαρχοι και υποψήφιοι δήμαρχοι, ανήκαν σε κάποιο πολιτικό κόμμα. Και επειδή χαΐρι δεν είδε o τόπος και επειδή τα δείγματα κόπωσης του εκλογικού σώματος έγιναν πιο έντονα, αυτό έπιασε η Κίνηση και ο Κασίμης και μας έσκασε, στις περασμένες δημοτικές εκλογές, μια βόμβα, με το μετακκοματικό του (όπως λέει)δημοτικό σχήμα. Έπιασε ο κ. καθηγητής τον σφυγμό, στο κατάλληλο μομέντουμ και κέρδισε μια θέση σε ένα βαθύτατα κομματικό δημοτικό συμβούλιο.

Από την στιγμή αυτή και μετά το πράγμα αρχίζει να σοβαρεύει. Η Κίνηση και ο Κασίμης, αρνήθηκαν, παρά τις προκλήσεις, την πολιτική τους αντιστοιχία στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, αυξάνοντας έτσι την απήχηση τους. Στην συνέχεια και αν εξαιρέσει κανείς την πρόταση για το κυκλοφοριακό, την πρώτη (σοβαρή) εδώ και χρόνια, που παρουσίασε δημοτική παράταξη της μειοψηφίας, τα γλεντάκια και τα τσιμπούσια –έστω και για καλό σκοπό- που ακολούθησαν για την δημοτική Αγορά, πιστεύουμε ότι, δεν φτάνουν. Η υποτονικότητα που ακολούθησε, είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας για συγκέντρωση πολιτικών εμπειριών και για politically correct, συμπεριφορά. Έχασε όμως, έτσι, τo πηγαίο και την ζωντάνια του αρχικού ακτιβισμού. Η παράταξη δεν φάνηκε να βάζει τα πόδια της στην φωτιά του πολιτικού παιχνιδιού. Εμφανίζεται συχνά διστακτική και πολύ καθώς πρέπει. Κρίμα γιατί μπορούν αλλά δεν ξέρουμε τι φοβούνται.

Όμως και παρ’ όλα αυτά. Είναι η συνεχώς αυξανόμενη (όπως έδειξαν οι μετρήσεις) απήχηση της Κίνησης στο εκλογικό σώμα αποτέλεσμα της πολυσυλλεκτικής δυνατότητας του ίδιου του Κασίμη και της προσωπικότητας του, ή αποτέλεσμα μιας όλο και πιο ευδιάκριτα σωστής πολιτικής τοποθέτησης περί τα δημοτικά, της ίδιας της Κίνησης;
Το ερώτημα δύσκολα έχει απάντηση. Μάλλον πρέπει να είναι και τα δύο.

Για την Κίνηση, σημασία έχει ότι το πολιτικό βρέφος του 2006, έγινε έφηβος το 2008 - 9 και μπορεί να γίνει άντρας το 2010, ακόμα και στον νέο μεγάλο δήμο Κορινθίων.

Το μεγάλο όπλο της Κίνησης, είναι ο Κασίμης. Ενδιαφέρον σαν άνθρωπος, με αδιαμφισβήτητη επιστημονική κατάρτιση, παρουσία που σε κερδίζει, αξιόλογη πολιτική προσωπικότητα αναγνωρισμένη -έστω και έμμεσα- και από άλλους πολιτικούς χώρους.

Η μόνη αδυναμία του, οι γυναίκες!

Είπε, κάποια στιγμή στο παρελθόν, ο δήμαρχος ΄΄ μας μπερδέψατε κ. Κασίμη με τις Άννες, Βάννες, Μάγιες ’’. Να που μια φορά συμφωνούμε με αυτόν τον δήμαρχο!!!!!

Δίκιο είχε κ. Κασίμη ! Το να ηγείστε μιας παράταξης που το ποσοστό των γυναικών είναι, ως φαίνεται, μεγαλύτερο του αντιστοίχου των ανδρών, είναι ευτύχημα. Το να τις προβάλετε όμως σε κάθε ευκαιρία και να μιλούν αυτές αντί για εσάς, είναι προκλητικό.

Γυναίκα έχετε ως εκπρόσωπο τύπου την κυρία Μάγια Φουριώτη –κακά ξεμπερδέματα  με τα κακώς κείμενα-, γυναίκα να εισηγείται για τον Καλλικράτη την κυρία Θελερίτη Μαρία-ή αυτό-διοικητική-φεμινιστική εγκυκλοπαίδεια-, γυναίκα για τεχνικά θέματα την κυρία Βάνα Γούμενου-η γυναίκα ποδήλατο- γυναίκες στην ομάδα πολιτισμού που μας τις απαριθμήσατε μία –μία και δεν τελείωνε ο κατάλογος στη γιορτή της δημοτικής αγοράς, γυναίκα πρώτη σε ψήφους  το 2006 τη συμπαθέστατη φιλόλογο κυρία Σοφία Δασκαλοπούλου,  τη γυναίκα-μάνα- δασκάλα κυρία Ντίνα Ξύδη που γράφει σκερτσόζικα, γεμίσατε τον τόπο γυναίκες κύριε Κασίμη.

Όσο δημοκρατικός και αν είστε, όσο και αν δεν μπορείτε (ή δεν θέλετε) να κάνετε αλλιώς… Ήμαρτον! Σκεφθείτε και τους αντιπάλους σας, τα μπακούρια! Εκεί δεν φτουράει γυναίκα πλην της άφωνης Γ. Μαλατέστα στο αντι-ερωτικό περιβάλλον  της Πορείας Ευθύνης και της σύντομης υποψηφιότητας της κυρίας Μπαϊλάκη στο συνδυασμό του κυρίου Γιώτη. Η παράταξη Θωμαϊδη δεν διαθέτει καθόλου φουστάνι και ίσως δεν σκέφτεται να αποκτήσει έστω και για δείγμα. Ο κύριος Λούμπας έχει στο μυαλό του μόνο την Τενέα. Γυναίκα μισακή όμως. Σκεφτείτε και εμάς που όπως και να είναι, μία παραδοσιακή αδυναμία για το ασθενές φύλλο, την έχουμε!Τις έχετε μαζέψει στο περιβάλλον σας και πολύ εύκολα μπορεί να ζηλέψουμε. Έστω και αν έχουμε  μερικά, ανά περιπτώσεις, προβλήματα αισθητικής! Με λίγα λόγια η Κίνηση είναι γυναίκα. Η λαϊκή σοφία λέει ‘’ου μπλέξεις μαζί τους’’ ή ‘’πυρ, γυνή και θάλασσα’’
Αν όμως , λέμε αν, η Κίνηση , ο Κασίμης και οι γυναίκες του, μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις οργανωτικές τους δυνατότητες, το στελεχιακό τους δυναμικό και πάρουν αξιόλογες πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις (όπως αυτή της Κυριακής 7/2/2010 που πάλι  πλειοψηφούσαν οι γυναίκες στο πάνελ όπως είδαμε), αν αποφύγουν λάθη και παγίδες που θα στηθούν ειδικά γι’ αυτούς, μπορούν να κάνουν καταλυτική την παρουσία τους. Ίσως και την έκπληξη.

Τους πιστώνουμε ότι είναι η μόνη δημοτική παράταξη που δουλεύει με στόχο, απ’ αρχής μέχρι και σήμερα (οι αντίπαλοι κοιμούνται, βασιζόμενοι στην όποια κομματική κάλυψη) και τους χρεώνουμε την ελπίδα που δημιουργούν στον απλό ψηφοφόρο.

Αν δεν φανούν αντάξιοι και αντάξιες, θα το πληρώσουν! Τους παρακολουθούμε, και εμείς, …. από απέναντι με την δέουσα αδυναμία στο ασθενές(;) φύλο και γνωρίζοντας πως τέτοιες προωθημένες πρακτικές δεν είναι ακόμα ιδιαίτερα καλοδεχούμενες από την ακόμα ανδροκρατούμενη κοινωνία μας.


Οι Απέναντι

4 σχόλια:

Επιστήμονας-Διαφημίσεις είπε...

Έβαλα ένα σχόλιο στο Διογένη και νομίζω πως σας αφορά και εσάς


Για τον κύριο παραπάνω που πετάει σπόντες και όποιον πάρει ο χάρος η ανάρτηση έγινε πρωί σήμερα. Αντιγράφω :

Οι Απέναντι
Αναρτήθηκε από Κορινθίων Βίος και Πολιτεία στις 11:05 π.μ.

άρα δεν υπάρχει νυχτερινή βάρδια.

Λυσάξατε με την Κίνηση όλοι στα μπλογκ. Διαφήμιση τους κάνετε, το λέει η επιστήμη της διαφημισης.Όσο τους μνημονέυετε τόσο μένει το όνομα κορόϊδα.
Και αντί να μείνει η ανάρτηση σε ένα μπλογκ μεταφέρεται σε άλλο και ανοίγει η κουβέντα.
Γιατί το Βίο μπορεί να τον διαβάζουν 60 άτομα το Διογένη όμως 300.Και το όνομα κυκλοφορεί.
Και σας είχα για έξυπνους στο Διογένη.
Αυτή τη βδομάδα όλο η Κίνηση παιζει.
Κανάλια, διαδίκτυο, εφημερίδες.
Ωραία! Ούτε σε πληρωμένη διαφημιση δεν θα το κάνατε τόσο καλά.

Και πάλι εύγε τους.
Σας κάνουν να ασχολείστε μαζί τους!
Από Κωστάρα μέχρι Ανησυχίες Διογένη, Βίο,Σφεντόνα, Πολίτης.
Φανερωνόσαστε, δείχνετε ζήλια και εκδικητική μανία και η Κίνηση σας ψυχολογεί και συνεχίζει ακάθεκτη.
Μερικές φορές τσιμπάνε και αυτοί και τρέχουν να υπερασπιστούν τα πατρια άλλα με μέτρο πλέον στα σχόλια.

Για σκεφτείτε το!!!!
Ξέρω τι σας λέω.Συγκρατηθείτε και λίγο.Μην τα βάζετε με ομάδες!!
Λάμπρου είμαι σίγουρος πως θα το δημοσιεύσεις και στη ΣΦΗΚΑ το ΣΚ

Επιστήμονας -Διαφημίσεις

Άσε που το άρθρο του Διογένη ήταν μεγαλύτερο από τ οδικό σας.
Βουλωμένο γράμμα διαβάζουν;

Ανώνυμος είπε...

Η ανάρτησή σας προσπαθεί να κάνει χιούμορ, αλλά κατά βάθος είναι ανόητη και σεξιστική. Η Κίνηση αποτελείται από πολίτες, άντρες και γυναίκες που δεν συμμετέχουν σ' αυτήν εκπροσωπώντας το φύλο τους αλλά ιδέες, απόψεις και την ομαδική δουλειά τους, σαφώς ακατανόητο σε πολλούς, μαθημένους ότι πολιτική = διαγκωνισμός και μαχαιρώματα.
Καταλαβαίνουμε την αδυναμία σας να αντιληφθείτε τον τρόπο που δουλεύει η Κίνηση.
Κρίμα το OPEN MIND!

Μια γυναίκα της Κίνησης

Ανώνυμος είπε...

Σε αντίθεση με οτι γράφεται, το σημειο κλειδί του κειμένου ειναι εκεί που αναφέρεται στα μπακούρια των άλλων παρατάξεων.
Το οτι η Κίνηση μπορεί και μαζεύει τόσες γυναίκες στις τάξεις της, ειναι και το δυνατό της χαρτί, μην ξεχναμε οτι οι γυναίκες...."σερνουν καραβι".
Αυτό και εαν ειναι OPEN MIND

Μπράβο κ. Κασίμη και εις ανωτερα και με περισσότερες γυναίκες

Μια αλλη γυναίκα της Κινησης

giannis είπε...

Να είστε κατά της κίνησης γιατί δεν σας αρέσουν οι ιδέες τους, η νοοτροπία τους, η ανεξαρτησία τους το καταλαβαίνω αλλά να παπαγαλίζεται τις χαζοατάκες του πρώην διευθυντή του ΚΤΕΟ, νύν δημάρχου όχι.

Έλεος...

Related Posts with Thumbnails