1/4/10

Στην Τρίπολη ο Αλέκος

(αφιερωμένο στον ανώνυμο σχολιαστή του διαδικτύου που επινόησε το προσωνύμιο ''Καντάφι'')

Στα πλαίσια των προτάσεων για τα όρια των νέων δήμων στην ΤΕΔΚ και στην προσπάθεια να παρουσιάσει μια ισχυρή αντιπρόταση σε αυτή του κ.Λαμπρόπουλου, ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός, βρέθηκε στην Τρίπολη  χτες το απόγευμα μετά τη συνάντηση της διαπαραταξιακής επιτροπής και  προφανώς τη σύμφωνη γνώμη της!
Ναι, στην Τρίπολη, όπου και τον συνέλαβε ο φακός του Β&Π εντελώς συμπτωματικά!
Στην Τρίπολη, όχι της Αρκαδίας, αλλά της Λιβυκής ΑραβικήςΤζαμαχιρίας (Δημοκρατίας)!
Στο σύντομο και με άκρα μυστικότητα ταξίδι του, ο δήμαρχος Κορινθίων, συναντήθηκε, στο γνωστό τσαντίρι, με τον πρόεδρο Καντάφι. Ο δήμαρχος Κορινθίων, αφού αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Κορινθίων και Τζαχιριανών που χάνονται στα βάθη των αιώνων ( μάρτυράς του ο Πήγασος ο γνωστός αερομεταφορέας ) και στις εξαίρετες γειτονικές σχέσεις [μόνο μια στενή λωρίδα θάλασσας (εννοεί την Μεσόγειο) μας χωρίζει, είπε με έμφαση!], ζήτησε από τον Καντάφι, την ένωση Τρίπολης και Κορίνθου, στα πλαίσια της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη. Υποσχέθηκε ότι θα είναι δήμαρχος όλων, Κορινθίων και Τριπολιτσιωτών μαζί, χωρίς διακρίσεις. Ιδιαίτερα στους εκ Τριπόλεως συν-δημότες, υποσχέθηκε να τους παραχωρήσει :
- την χρήση  και εκμετάλευση των διυλιστηρίων της Motor Oil,
- να τους δώσει νερό Στυμφαλίας για να ποτίζουν την έρημο,
- να στείλει τον Φαρμάκη την Μπεχράκη και τον θίασο Β. Ρώτα να κάνουν εκθέσεις ζωγραφικής και θεατρικές παραστάσεις στα δημοτικά διαμερίσματα και τέλος,
- να  παραχωρήσει τον Δ. Τζαναβάρα ως ειδικό σύμβουλο για την καθαριότητα στο τοπικό Παζάρι λόγω προυπηρεσίας!
Για την βελτίωση δε της διαδημοτικής κυκλοφορίας, ο κ.Πνευματικός, υποσχέθηκε, την κατασκευή (μετά την εκλογή του βέβαια γιατί δεν προκάμει) αεροδρομίου στα ορεινά του Σοφικού από το οποίο θα μετακινούνται δωρεάν με δημοτικά αεροπλάνα όσοι εκ των δημοτών θα μένουν στην Τρίπολη!
Φυσικά δεν παρέλειψε να προσφέρει την Αντιδημαρχία στον συνομιλητή του.
Ο  ισόβιος ΠρόεδροςΚαντάφι  φανερά εντυπωσιασμένος  ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ την πρόταση, χωρίς δεύτερη σκέψη!
Διοργανώθηκε αμέσως ειδική τελετή όπου ο δήμαρχος Κορινθίων, εντάχθηκε, τιμής ένεκεν, στον τοπικό στρατό με τον βαθμό του συνταγματάρχου και  ένα τσουβάλι παράσημα!



Ανακυρήχθηκε επίσης, σε δεύτερη μεγάλη τελετή, επίτιμος δημότης Τρίπολης και φόρεσε  την τοπική παραδοσιακή ενδυμασία.



Του παραδόθηκαν, ασυζητητί, τα κλειδιά  της πόλης και της Τζαμαχιρίας, ενώ εδέχθη τα συγχαρητήρια των ξένων διπλωματών που παρίσταντο στην τελετή



Το ταξίδι και τα όσα συμφωνήθηκαν, καλύφθηκαν με άκρα μυστικότητα προκειμένου ο δήμαρχος Κορινθίων να κάνει την μεγάλη έκπληξη τόσο στην ΤΕΔΚ και τον  Θ.Λαμπρόπουλο, όσο και στο πανελλήνιο! Τις ευλογίες του για το μεγάλο αυτό αυτοδιοικητικό άλμα είχε δώσει ο Γρ. της Νομαρχιακής Ν.Πετρόπουλος που, αν και βέρος Τριπολιτσιώτης, δεν το είδε ανταγωνιστικά αλλά  επιθυμεί  μόνον η αυτοδιοίκηση να είναι ''πιό αποδοτικιά''.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος Κορινθίων, με την επιστροφή του στην Κόρινθο θα εντάξει τον Καντάφι στο τοπικό Πασόκ. Θα πληρώσει μάλιστα αναδρομικά, όλες τις εισφορές του στο κόμμα, από το 1982 μέχρι σήμερα, με δεδομένο ότι και ο Καντάφι είναι Πασόκ από τότε, προσυλητισμένος μάλιστα από τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου!
Το ιστορικό αυτό γεγονός, αποκαλύπτουμε, σήμερα, εμείς πρώτοι, με φωτογραφικά  ντοκουμέντα, έτσι για να την βγούμε στους διάφορους δημοσιογραφίσκους του πενηντάρικου, που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου!
Γιατί όταν ο Βίος κάνει ρεπορτάζ, αλλάζει την Πολιτεία!


ΥΓ. Μη μας στεναχωριέστε! Τόσο το ταξίδι όσο και τα όσα διαδραματίστηκαν στην Τρίπολη, βιντεοσκοπήθηκαν προκειμένου να παρουσιαστούν προσεχώς από το TV SUPER και την κα.Σουκαρά.
Εμείς κρατήσαμε το copyright για να βγάλουμε επί τέλους και κανένα φράγκο για τα έξοδα του Πάσχα μετά από δύο χρόνια συλλογικής φαιάς ουσίας που έχουμε σπαταλήσει.

Καλό  Απρίλη μήνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails