16/3/11

Μπάρκουλης και Κακαβάς


                                            

Κώστας Κακαβάς                                     Ανδρέας Μπάρκουλης

Στους παλιότερους από εμάς είναι γνωστή η «κόντρα» μεταξύ των δύο ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου, για το ποιος ήταν ο πιο ωραίος! Αποτέλεσε για χρόνια μεγάλο και άλυτο πρόβλημα στο γυναικόκοσμο της χώρας.

Αν υποθέσουμε ότι στην Κόρινθο, ο δήμαρχος, είναι ο Μπάρκουλης, πρώτος ζεν πρεμιέ, ξαφνικά μας εμφανίστηκε και ο Κακάβάς!

Κορίτσια, τρέξετε!εδώ είναι

Σε ρόλο με ύφος έμπειρου περί τα πολιτικά πράγματα της πόλης και αδιαμφισβήτητης επιστημονικής κατάρτισης, απεφάνθη ότι … φάσκει και αντιφάσκει η αντιπολίτευση λέγοντας από την μία ότι δεν θέλει άλλο τσιμέντο και από την άλλη να προτείνει πολύ τσιμέντο (που απαιτείται) για να στηρίξει την ετοιμόρροπη δημοτική Αγορά, σύμφωνα και με την διπλωματική του εργασία. Λες και το νέο πολυχρηστικό που προτείνει ... θέλει πολύ λιγότερο!

Κορίτσια, εδώ γελάμε!

Όπως γελάμε και στο σημείο εκείνο που λέει ότι η Αγορά θα πέσει στον επόμενο σεισμό. Λες και η Αγορά δεν άντεξε τόσους και τόσους σεισμούς που έγιναν. Λες και άλλα νεότερα και ασφαλέστερα, κατά τον κ Κακάβά, δεν γκρεμίστηκαν σαν τραπουλόχαρτα ή δεν υπέστησαν τόσες και τόσες βλάβες που χρειάστηκε πακτωλός χρημάτων για να επισκευαστούν. Φαίνεται ότι το γνωσιολογικό επίπεδο του κ. Κακάβά δεν περιέχει ιστορική αναδρομή στην ηλικία των κτιρίων που επλήγησαν από τους σεισμούς και στην αντοχή των παλαιότερων που τότε, στον έλεγχο, χαρακτηριζόταν με το γράμμα Α.

Το άλλο διασκεδαστικό είναι, η ευαισθησία του τοπικού Συμβούλου για την τύχη των ενοικιαστών – εμπόρων της Αγοράς.

Ως άλλο παιδί του λαού (ρόλος δανεικός) έχει σηκώσει μανίκια και περιμένει το χαρτί της κατεδάφισης για να φτύσει παλάμες και να αρπάξει τον γκασμά.

Οι άλλοι … στο Νομικό τμήμα! Εμείς εργάτες είμαστε! Εργολαβία το παίρνουμε!

Και για να επιβεβαιώσει την κόντρα με τον Μπάρκουλη, τα περίφημα σχέδια του δημάρχου για ένα κτίριο κλασσικομοντέρνο, με κορινθιακούς κίονες και γυαλιά … στον κάλαθο των αχρήστων. Ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, χωρίς όρους και προδιαγραφές για το τι θέλουν οι Κορίνθιοι, όπου ο κάθε αρχιτέκτονας θα βγάλει την δική του τρέλα πάνω σε ένα ισοπεδωμένο οικόπεδο στην καρδιά της πόλης, …. θα μας δείξει τι πρέπει να κάνουμε στην Αγορά! Άσε τον Μπάρκουλη και τον Καλατράβα του να λένε και να βάζουν στο πρόγραμμα τους ότι θένε. Κακάβάς εδώ!

Να δείτε που στο τέλος θα ρωτάμε ως άλλος Κωσταντάρας στον Κακαβά : «Αλήθεια, πόσα δωμάτια έχει;» !!!

Οι Απέναντι

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαγωνισμός με όρους και προυποθέσεις δεν είναι αρχιτεκτονικός διαγωνισμός. Η σχετική άποψη ανήκει στη Κίνηση Πολιτών, είναι αντιεπιστημονική και δείχνει άγνοια. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχει επίσημη θέση του συλλόγου αρχιτεκτόνων.

Φοιτητής αρχιτεκτονικής σχολής ΕΜΠ

Ανώνυμος είπε...

Κορίτσια το όνομα είναι Κακάβας, όχι Κακαβάς......Τουλάχιστον , κάνετε που κάνετε διαφήμιση, γράφτε το σωστά!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είσαι φοιτητής στην Καλών Τεχνών;
Δεν μας αναφέρεις έστω καιένα αρχιτεκτονικό διαγωνισμό χωρίς όρους;
Εκτός εάν έχεις στο μυαλό σου κάτι φουτουριστικό , οπότε μιλάμε για concept, όχι για κάτι εφαρμόσιμο.

Κορινθίων Βίος και Πολιτεία είπε...

Φίλε αναγνώστη,

Δεν μας παρακολουθείς σωστά.
'Εχουμε βάλει και ΔΥΟ τόνους στο όνομα του νεαρού για να διαλέξετε.
Κακάβάς. Για πρόσεξέ το..

Ανώνυμος είπε...

Κορίτσια, μήπως τελικά δεν καταλάβατε τι είπε ο άνθρωπος στη συνέντευξη? Γιατί άλλα λέει και άλλα σχολιάζετε... Νεαρός 33 χρονών? Οπως και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ε? Ταλέντο 25 χρονών κτλ.....Μάλιστα!!!Βασικά δεν άκουσα κάπου να αναφέρει οτι στον επόμενο σεισμό θα πέσει η Δημοτική Αγορά, κάτι άλλο είπε που μάλλον δεν το καταλάβατε και αυτό....Και μια σύμμικτη κατασκευή χρειάζεται λιγότερο Οπλισμένο Σκυρόδεμα αποτι η επισκευή και ενίσχυση και προσθήκη της υπάρχουσας Δημοτικής Αγοράς. Τέλος πάντων.Ο καθένας στο έιδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες.Ως Κορίνθιος πολίτης, διαβάζω το Μπλόγκ,και είναι αρκετά ενδιαφέρον κατα τ'αλλα!! Κάτι τελευταίο!!Εγώ σας παρακολουθώ.......Είδα τους 2 τόνους....Αλλά για πείτε μου? Κανένας Ιατρός το κάνει?

Κορινθίων Βίος και Πολιτεία είπε...

Αγαπητέ αναγνώστη,
Όχι το συγκεκριμένο δεν το έκανε γιατρός.Είναι εσκεμμένος τονισμός.
Και μια παράκληση: Μην μας προσφωνείς ως ''Κορίτσια''.
Φοράμε παντελόνια όχι φούστες.

Related Posts with Thumbnails