12/7/11

Κυρία, έχετε γράμμα

Η απάντηση μας στην κα Σοφία Δασκαλοπούλου :




Κυρία,



Διαβάσαμε με μεγάλη προσοχή τις παρατηρήσεις σας. Κατʼ αρχήν να διευκρινίσουμε ότι, όπως και εσείς παρατηρήσατε, η κριτική μας αφορά το σύνολο της Αντιπολίτευσης στο οποίο με την ομοφωνία συμμετείχε και η Κίνηση Πολιτών.

Είναι πάντως προς τιμή σας ότι μας διευκρινίζετε τις θέσεις της παράταξης σας, την πολιτική σας εκτίμηση και τον τρόπο με τον οποίο ενεργήσατε στο σχετικό θέμα.

Από τις πληροφορίες που μας παρέχετε (σημεία πρώτον, δεύτερον και τρίτον) προκύπτουν αβίαστα τα παρακάτω:

1)Αυτό που εμείς ονομάζουμε δακρύβρεχτη επίθεση της Δημοτικής Αρχής, εσείς το λέτε επιμνημόσυνη προσφορά, με γνησιότητα, συγκίνηση, ανθρωπιά, με κάτι από σκηνές Ιλιάδας που επέβαλε ηθικές υποχρεώσεις. Όλα αυτά δεν θυμίζουν λίγο παλιά ελληνική ταινία με γνωστή ηθοποιό να περιφέρεται επιμνημόσυνα σπαράζοντας στο κλάμα για τον χαμό του παλικαριού;

2) Όλα όσα μας περιγράφετε δείχνουν ξεκάθαρα έλλειψη πολιτικής. Την θέση της πολιτικής εκτίμησης - πρότασης την πήρε μια καλά στημένη από την Δημοτική Αρχή φαρσοκωμωδία (*)και μια υποκριτική τάση για ηθική υποχρέωση τιμής του ΔΣ προς τον εκλιπόντα, από εκεί που δεν υπήρχε, λόγω της τουλάχιστον σύντομης παρουσίας του στα κοινά.

Αν, Κυρία, οι πολιτικές αποφάσεις κρίνονται και παίρνονται με βάση την ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί κατά την συζήτηση τους, τότε δεν είναι αποφάσεις με ορίζοντα το μέλλον, ως οφείλουν, αλλά συναισθηματικές αποφάσεις με ημερομηνία λήξης, ως είθισται. Και είναι μεγάλο κρίμα που με βάση την συναισθηματική σας φόρτιση της στιγμής, αποσύρατε μία τέτοια πρόταση σαν και αυτή που μας επισυνάπτετε. Κρίμα για την πρόταση και το πολιτικό της βάρος. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η απουσία του κ. Κασίμη εν προκειμένω ήταν καθοριστική.

Και κάτι ακόμα. Η τρίποντη (αθλητική ορολογία για να μην ψάχνετε) αυτή επιχειρηματολογία σας είναι ασυγκρίτως καλύτερη από αυτή που διαβάσαμε για το θέμα από την Δημοτική Αρχή! Δεν θα θέσουμε εδώ πολιτικό ερώτημα. Προκύπτει μόνο του.

3) Δεν μας λέτε τίποτα για την ταμπακιέρα (λέξη μεταφορική ξενικής προέλευσης). Την ιστορική μνήμη και τις εξ αυτής υποχρεώσεις του Δήμου. Η ονοματοδοσία δρόμων και πλατειών εμπεριέχει σε μεγάλο βαθμό απόδοση της δέουσας τιμής που προέρχεται από την ιστορική μνήμη. Αυτή η ιστορική μνήμη που πήγε και καταλήξατε με την ομοφωνία στην εξίσωση του εκλιπόντος με τον π. πρωθυπουργό Π. Τσαλδάρη, για παράδειγμα; Πλατεία ο ένας (τα Περιβολάκια), πλατεία και ο άλλος! Για να μην αντιπαραθέσουμε ονόματα όπως Κολιάτσος, Περίανδρος, Κολοκοτρώνης κλπ. Δεν είναι ιστορικά άδικη η εξίσωση και για τους προαναφερθέντες και για τον ίδιο τον εκλιπόντα, που είμαστε σίγουροι ότι δεν θα το ήθελε με τίποτα;

Συμπέρασμα, κατά την άποψη μας. Την πατήσατε (φράση αργκό που υπονοεί ότι κάνατε λάθος). Έπρεπε να επιμένετε στην πρόταση σας. Ήταν η μόνη που υπήρχε σε όλη την αντιπολίτευση (!) και ήταν η πιο ορθή. Κρίμα.



Οι Απέναντι εντελώς



(*) Αν ήθελε κάτι να κάνει η Δημοτική Αρχή για τον εκλιπόντα μπορούσε άνετα να ακολουθήσει τις παραινέσεις της πρότασης σας. Αυτής, που αποσύρατε!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kαυγαδάκια εντός Κίνησης; Νομίζαμε ότι μαζευόσαστε και τα λέγατε. Οι απέναντι είναι με τον Κασίμη;

Ανώνυμος είπε...

Να περιμένουμε και πλατεία Τζαναβάρα; Τόσες υπεράνθρωπες προσπάθειες για δημιουργία νέων χωματερών έκανε. Για τον Δήμο ρε γαμώτο.
Άς τιμήσουμε και έναν εν ζωή δημοτικό σύμβουλο που τόσοι Κορίνθιοι τιμούν με την ψήφο τους.
Σοφία, το δοχείο των δακρύων.

Ρούλα είπε...

Κυριοι και κυριες ανωνυμοι και ανωνυμες,η σαρκαστικη σας σταση απεναντι στην ανθρωπια σας περιμενει στη γωνια,για να σας διδαξει οτι μια πολιτικη θεση,οταν δεν εχει ως πυρηνα της τη συν-παθεια,ειναι καταδικασμενη...

Ρούλα είπε...

Κυριοι και κυριες ανωνυμοι και ανωνυμες,η σαρκαστικη σας σταση απεναντι στην ανθρωπια σας περιμενει στη γωνια,για να σας διδαξει οτι μια πολιτικη θεση,οταν δεν εχει ως πυρηνα της τη συν-παθεια,ειναι καταδικασμενη...

Related Posts with Thumbnails