19/8/11

Κατακαλοκαιρινά και άλλα



Η (γαλαζο)πράσινη Περιφέρεια, ρίχνει πρόστιμο 180.000 ευρώ στον δήμο Κορινθίων (εμάς όλους δηλαδή) για φωτιές στις χωματερές και ο δικός μας, το παίρνει αψήφιστα.

Τι είναι να σκάσει δήμος (εμείς όλοι δηλαδή) 180 χιλιάρικα, μπροστά στο δίκιο που έχει η Περιφέρεια! Έτσι μας είπε(!) και συμπλήρωσε ότι δεν φταίμε εμείς οι Κορίνθιοι αλλά αυτοί στον Άσσο και τα Αθίκια!

Οι άλλοι φταίνε, εμείς πληρώνουμε!!!

Μα αν είναι έτσι, γιατί δεν τα ζητάμε, τα 180, από τον Τόγια και τον Καμπούρη; Να πληρώσουν αυτοί, ως φταίχτες, από την τσέπη τους. Όχι από την δική μας. Τώρα θα μας πείτε, ανεύθυνο και τοπικιστικό. Σωστό. Έλα όμως που συζητιέται ευρέως στα καφέ της πόλης! Όπως συζητιέται και το στυλάκι της μοιρολατρικής αποδοχής του προστίμου, μιάς και προέρχεται από «συντροφικά» χέρια! Ούτε μια προσπάθεια μείωσης, ούτε μια συγνώμη στο φινάλε φινάλε ….

Στενάζει ο δήμος από άκρη σε άκρη από τα κλαρίνα. Στενάζει από την γουρνοπούλα και την τσίκνα. Πολιτιστικό καλοκαίρι σου λένε! Αν αυτός είναι ο πολιτισμός, μας θυμίζει τον πολιτισμό των σκυλάδικων του αείμνηστου Γιαννόπουλου. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε και τις αβέρτα επιδοτήσεις στα κατεβατά του Σταυρέλη στο δημοτικό Συμβούλιο, σε κάθε κλαρινοσύλλογο, όντως αυτός είναι ο πολιτισμός μας! Κατά τα άλλα θέλουμε μαρίνες και τουρισμό ….

Πολιτισμός και πανηγύρια. Πανηγύρια με την συμμετοχή όλων των αρχών. Τοπικών και Περιφερειακών. Όπου γάμος και χαρά, λέει μια παροιμία και ο Αντι, Του, πρώτος. Και καλά οι άλλοι. Αυτό το πάντα χαμογελαστό παλληκάρι πότε δουλεύει με τέτοιο τρέξιμο;

Πασοκοχριστιανισμός, είναι ο νέος όρος που πλούτισε το λεξιλόγιό μας. Ο όρος αναφέρεται φυσικά στις στενές σχέσεις της τοπικής πασοκικής ηγεσίας με την εκκλησία και ιδιαίτερα με τον Απ. Παύλο. Στα Παύλεια, σύσσωμη η ηγεσία. Στις δοξολογίες εορτών και πανηγύρεων, επίσης. Για να μη μετρήσουμε λιτανείες και κεριά το Πάσχα. Το εκπληκτικό όμως είναι η εικόνα του Αποστόλου Παύλου σε κάθε –πλέον- πράσινο γραφείο, με μεγαλύτερη αυτή στο γραφείο του δημάρχου! Το Πασοκ, φίλε Κορινθίξ, είτε το θέλεις, είτε δεν το θέλεις, τα άλλαξε όλα. Ακόμα και τον Απ. Παύλο! Τον έκανε Πασοκ, τέλος !

Ευτυχώς ρε που οι μαγαζάτορες στα Καλάμια μας άφησαν και μια λωρίδα γης για να περπατάμε στην παραλία. Πάλι καλά. Θα μπορούσαν άνετα να γεμίσουν όλο τον χώρο με τραπέζια μέχρι την άκρη του κύματος. Σάματις τους ελέγχει κανείς; Τι δημοτική αστυνομία, τι κανονιστική. Έχω νόμιμα 10 τραπέζια, βάζω άλλα 30, κονομάω και αν πέσει, κατά τύχη, κανένα πρόστιμο, πλερώνω ρεεε ….

Για τελευταίο αφήσαμε τον Φραπεδόμαγκα του 1,20 !

Νέος όρος του, πρώην αντιδημάρχου καθαριότητας, πρώην αθλητικολόγου και νυν νερολόγου, αντιπρόεδρου της ΔΕΥΑΚ και ίσως (ψάχτε το) επ’ αμοιβή, σύμβουλου της ΔΕΥΑΚ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο τύπος, έμπλεος αγωνίας, γνώσης των προβλημάτων και πάθους για την ομαλή υδροδότηση της πόλης, μας ζήτησε τον 15Αύγουστο, να μην καταναλώνουμε νερό γιατί είμαστε πολλοί! Είναι γεμάτα κόσμο, λέει, τα χωριά γύρω από την πόλη και όλοι αυτοί που ήρθαν, ήρθαν για να ποτίσουν τα λουλούδια τους και να πλύνουν τα αυτοκίνητα τους! Ε, αυτό, δεν πρέπει, γιατί το νερό είναι πόσιμο! Και όταν τον ρώτησαν κάτι για αναλύσεις κλπ κουραφέξαλα, αυτός έκλεισε το θέμα αναλύσεων και δημοσιοποίησης τους άπαξ και δια παντός. Ζήτησε από τους φραπεδόμαγκες (sic!) που ζητάνε (άκουσον άκουσον) αναλύσεις, να … πληρώσουν 1,20 ευρώ να τις πάρουν στο χέρι! Εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν. Ρε, μήπως οι περίφημες αναλύσεις πάνε με το κιλό; Σαν τις βίδες και τα παξιμάδια ….!

Καλή συνέχεια στο κορινθιακό καλοκαίρι….
Πασοκοχριστιανικά και γαλαζοπράσινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails