23/8/11

H Δασκάλα και η τάξη της Τρίπολης


Κατά λάθος βρε παιδιά γυρίσαμε στο Περιφερειακό κανάλι που έκανε αναμετάδοση του Περιφερειακού συμβουλίου από Τρίπολη, κατ' αποκλειστικότητα φανταζόμαστε με τόσα κονέ αδέσμευτης και ακηδεμόνευτης δημοσιογραφίας.

Διασκεδάσαμε πάρα πολύ και με αυτά που βλέπαμε και με αυτά που ακούγαμε και θυμηθήκαμε το παλιό καλό παραμυθάκι ''Η Αλεπού κυρά-Δασκάλα''

Η Δασκάλα  της Τρίπολης ήταν πολύ αυστηρή  και νεςυριασμένη γιατί δεν μπορούσε να  κάνει  το μάθημά της.

Οι μαθητές ήταν γενικά πολύ άτακτοι και αυθάδεις με πρωτοπαλίκαρο αυτό τον Πετράκο που έβγαλε γλώσσα και η δασκάλα νευρίασε και τον είπε ''αργόσχολο''. Ο Πετράκος φοράει μουστάκι και παντελόνια. Οι άλλοι καλύτερα να τα κάψουνε τα μουστάκια τους και να φορέσουν κανένα καλσόν. Μέσα στην τρικυμία στο κρανίο, γιατί καθόλου δεν της άρεσαν αυτά που έλεγε ο μαθητής Πετράκος, η δασκάλα τον αποκάλεσε Φωτεινή Πιπιλή κατά λάθος και μας έφυγε η κοιλιά από τα γέλια.

''Γιατί γελάς εσύ'', ''Είπες τίποτα εσύ'' έλεγε η δασκάλα στους φασαριόζους που μπορούσε να δει.

Ο Κορίνθιος μαθητής Γιώργος ήταν από κάτω μέσα στα γέλια και τα ψου-ψου με το διπλανό του αλλά όσο είδαμε δεν δέχτηκε επίπληξη. Από πάνω ο φακός δείχνει λίγο αραιωμένο μαλλί. Τόσο γρήγορα !!! Καραφλιάζει με όσα ακούει εκεί μέσα;

Βέβαια σε μια τάξη υπάρχουν και οι καλοί μαθητές που τους λέει πάντα μπράβο η δασκάλα.

Η μαθήτρια Ντίνα είχε κάνει πολύ καλά την εργασία της είναι επιμελής και πάντα έχει δίκιο όπως λέει η δασκάλα. Η μαθήτρια Ντίνα είναι πάντα πολύ κοντά στη δασκάλα και όλο κάτι της λέει στο αυτί.

Ο μαθητής Απόστολος είναι το ίδιο καλός με τη Ντίνα, μελετηρός που λέμε. Τώρα ποιόν από τους δύο προτιμάει η δασκάλα; Μάλλον τη Ντίνα, που είναι και κορίτσι.

Καλή μαθήτρια - φαίνεται και από τη φάτσα- είναι και η Σπαρτιάτισσα και πάνω απ' όλα δεν βγάζει και γλώσσα.

Στην τάξη απαγορεύεται κάθε λέξη που αρχίζει από ''Μάλα'' γιατί η δασκάλα έχει αλλεργία λόγω των προηγουμένων μαθημάτων . 'Έτσι αποφεύγεται και η χρήση του εθνικού χαιρετισμού ''Ρε μα...''

Δεν πήρε το μάτι μας καθόλου το μαθητή Νίκο το Χιλιομοδιότη, αλλά μπορεί να κάνουμε λάθος ή να έχει κοιλιακά από το πανηγύρι στο χωριό του και να μην πήγε.

Τον μαθητή Άγγελο του Κιάτου δεν τον βλέπουμε καθόλου καλά. 'Όλο απορίες και ερωτήσεις έχει και η δασκάλα του έχει βάλει κακό βαθμό από τότε που βγήκε μόνος του από την τάξη χωρίς να τη ρωτήσει.

Τώρα τι μπορεί να μάθει μια τέτοια τάξη, δεν ξέρουμε. Η δασκάλα ξέρει;

Ούτε και αυτή ξέρει. Η δασκάλα θέλει μόνο να είναι δασκάλα. Δεν την ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Δασκάλα θέλει να είναι να κάνει παρατηρήσεις να μιλά για το λειτούργημα που κάνει και να επιβάλλει την τάξη. Το χάρακα τον έχει κρυμμένο κάτω από το τραπέζι. 'Άμα τον βγάλει θα πέσουνε ξυλιές. Πολλές ξυλιές. Άσε που έχει χίλιους τρόπους τιμωρίας.

Ε, μαθητή κυρ Νίκο;

Για κοίτα τι έρχεται.... για κοίτα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails