4/10/11

'Ενα χρόνο μετά......(1)

Σε περίπου ένα μήνα κλείνει ένας χρόνος από τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του 2010 , με τους κ.κ. Δέδε και Πνευματικό να καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες διοικητικές καρέκλες του Νομού και της πόλης. Θα ήταν πολύ εύκολο και χρήσιμο ίσως να πάρουμε τους δύο άνδρες και τους εκλεγέντες συνεργάτες τους, έναν προς έναν και να δούμε τι εισηγήθηκαν προς συζήτηση, ποιες πολιτικές προώθησαν, τι έργο παρήγαγαν. Παράλληλα  θα ήταν γόνιμο να κάναμε το ίδιο και για τους εκλεγέντες στην αντιπολίτευση. Τι αντιπροτάσεις έκαναν, πως έλεγξαν την αρχή, πως κινήθηκαν γενικώς. 
Δειγματοληπτικά, εμείς που το κάναμε, φτάσαμε στα παρακάτω  συμπεράσματα:
Πολιτική νιρβάνα και καφετέρια. 
Σώου φούμαρα και δεκαπεντοχίλιαρα με ανάθεση.
 Αυτοί είναι οι τέσσερεις πυλώνες στους οποίους βασίστηκε και κινήθηκε το Καλλικρατικό πολιτικό σκηνικό. Αποτέλεσμα αναμενόμενο και συνηθισμένο στην πολιτική πραγματικότητα του τόπου όπου όλα αφήνονται, για λόγους εκλογικούς, για το τέλος της θητείας, απογοητευτικό όμως για  τις σημερινές συνθήκες της κρίσης που απαιτούν δουλειά ουσίας και μάλιστα δουλειά για συνθήκες έκτακτης ανάγκης.
Δυστυχώς οι άρχοντες μας ζουν στον δικό τους εικονικό κόσμο. Δεν τρέχει τίποτα. '' Άσε και θα δούμε, '' ''όχι εγώ ο .. άλλος'', ''δεν είμαι εγώ υπεύθυνος'', ''έχω τα χέρια μου δεμένα'' και άλλα διάφορα ων ουκ εστί αριθμός.
 Έτσι αντιμετωπίζονται, ένα χρόνο τώρα, οι ανάγκες της εποχής και των πολιτών. Κατά τα άλλα οι καφετέριες στους πεζόδρομους σφύζουν σε πολιτική αντιπαράθεση εντυπωσιασμού και τα σώου προς τέρψη του τοπικού τηλεοπτικού κοινού δίνουν και παίρνουν. Ας είναι καλά ''οι γκόμενες, οι πρώην και οι επόμενες'', όπως έλεγε ένα τραγουδάκι του Λουκιανού Κηλαϊδόνη. Μόνο που οι γκόμενες, εμείς δηλαδή, (τους) πληρώνουμε. Και δεν έχουμε πλέον λεφτά για πέταμα!
Συνεχίζεται για να μην σας έρθουν όλα μαζεμένα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails