7/12/11

Μαρσέιγ, είσαι θεά


Το κλίμα, παντού, είναι τόσο βαρύ που είναι ανόητο να στεναχωριόμαστε και να προβληματιζόμαστε για τον τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός έχασε την πρόκριση. Το να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο όταν χάνεται το σύμπαν είναι στρουθοκαμηλισμός και βαριά ανίατη ασθένεια. Ίσως όμως και για να μην είμαστε και τόσο αυστηροί, η ενασχόληση με τα του Ολυμπιακού να αποτελεί και ένα είδος εκτόνωσης, ένα παράθυρο με λίγο φως … από τα παλιά. Μια ευχάριστη παρένθεση πάνω σε ένα δυσάρεστο, για άλλες εποχές, αποτέλεσμα.
Το τι ακούγεται από τα μεσάνυχτα χτες, πραγματικά δεν υπάρχει. Ακόμα και για συμπαιγνία Μέρκελ Σαρκοζί ενάντια στον «Θρύλο» σε ανταπάντηση του συνθήματος των φιλάθλων, στην νίκη επί της Ντόρτμουντ, που φώναζαν στο γήπεδο «έτσι γ@@@νε αυτοί που σας χρωστάνε»!
Πραγματικά, … δεν είμαστε καλά – δεν έχουμε μυαλό …

Κάποιοι συνετότεροι και λιγότερο αφιονισμένοι τελικά έδωσαν μια πιο ψύχραιμη αξιολόγηση. Η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο παιχνίδι όπου ή ομάδα έχασε από την Μαρσέιγ στο γήπεδο της. Μέχρι εδώ καλά. Η τεκμηρίωση όμως του επιχειρήματος πραγματικά σε κάνει να παραμιλάς. Η ομάδα δεν είχε αγώνες στα πόδια της γιατί η πολιτεία άργησε την έναρξη του πρωταθλήματος εξ αιτίας του σκανδάλου με τις τηλεφωνικές συνομιλίες των παραγόντων του ποδοσφαίρου.

Το σκάνδαλο, δεν μας πειράζει. Το ότι οι διάφοροι μπέηδες και ψωμιάδηδες συνομιλούσαν (και) με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και έστηναν πέτσινα κόκκινα πρωταθλήματα, δεν μας πειράζει. Το ότι αυτά τα κόκκινα πρωταθλήματα, μια δεκαετία τώρα, απέφεραν εκατομμύρια ευρώ σε δολοπλόκους παράγοντες, σε γνώση να μη τι άλλο και του προέδρου του Ολυμπιακού, δεν μας πειράζει. 

Η πολιτεία μας φταίει.

Υπάρχει όμως εδώ μία αλήθεια. Η πολιτεία φταίει. Και φταίει γιατί έκανε τα στραβά μάτια για άλλη μια φορά και δεν κίνησε τις διαδικασίες αυτές που όπως και στην Ιταλία πριν μερικά χρόνια έστειλαν μεγάλες ομάδες στην 3η και 4η εθνική. Άγαλμα του Γερουλάνου, πρέπει να στήσουν στον Πειραιά γιατί αν ο μέγας Ολυμπιακός είχε παρόμοια έστω τύχη με αυτήν του μικρού Ολυμπιακού Βόλου (που τελικά πλήρωσε το μάρμαρο) τότε σήμερα δεν θα μιλάγαμε για το Ντόρμουντ και την Μέρκελ! Όμως στην Ελλάδα του κόκκινου λιμανιού ζούμε και οι 36.000 απομαγνητοφωνήσεις από τις συνομιλίες παραμένουν ακόμα κρυφές στα συρτάρια.

Κατά τα άλλα, Μαρσέιγ, είσαι θεά …..

Οι Απέναντι
 γνώστες  και λάτρεις της μπάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails