9/12/11

Στερνή μου γνώση...

                                                             Βίντεο της  ''Σφεντόνας''

Κατ’ αρχή να πούμε ότι διαφωνούμε κάθετα με τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Βλ. Μπισπίκης για την συντριπτική του ήττα στις εκλογές του Επιμελητηρίου. Είναι οι γνωστές αερολογίες που επικαλείται και θα επικαλείται όλο και συχνότερα στο άμεσο μέλλον, ο πολιτικός χώρος που καλύπτει τον κ. Μπισπίκη.

Το θέμα της ήττας Μπισμπίκη δεν είναι η δυσαρέσκεια του εμπορικού κόσμου, απόρροια της σημερινή οικονομικής κατάστασης την οποία χρεώνεται ο πολιτικός του χώρος. Αυτή την φορά και σε αυτή την περίπτωση, δεν φταίει το Πασοκ, ούτε το τοπικό Πασοκ. Είναι ο ίδιος ο κ. Μπισμπίκης, τα πρόσωπα του συνδυασμού του και ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν το προεκλογικό τους αγώνα.

Ειλικρινά χωρίς να θέλουμε να θίξουμε πρόσωπα και να κατηγορήσουμε κανέναν, δεν μπορούμε να μην αντιπαραθέσουμε την επιτυχία εκλογής άλλων ομοιδεατών του κ. Μπισμπίκη, που κατέβηκαν με το αντίπαλο ψηφοδέλτιο και να μην αναρωτηθούμε, αυτούς δεν τους επηρέασε η σημερινή πολιτική κατάσταση; Πως τα καταφέρνουν αυτοί και εισπράττουν ψήφους ενώ οι του κ. Μπισμπίκη εισπράττουν δυσαρέσκεια;

Η αλήθεια είναι ότι το τοπικό Πασοκ δεν είχε καμία όρεξη να εμπλακεί στις εκλογές του Επιμελητηρίου. Ούτε είχε κάτι πολιτικό να αντιπαραθέσει στον «γαλάζιο» πρόεδρο. Αν δε συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι ήταν σχεδόν γνωστό ότι πρόσωπα που πρόσκεινται στον χώρο είχαν ήδη στελεχώσει το αντίπαλο ψηφοδέλτιο, για το τοπικό Πασοκ δεν υπήρχε καν θέμα. Ήταν η «θέρμη» του ίδιου του κ. Μπισμπίκη που επηρέασε την Νομαρχιακή να εμπλακεί (έμμεσα και ακροθιγώς, ευτυχώς) σε αυτές τις εκλογές. Όλοι γνώριζαν -πιστεύουμε και ο ίδιος ο κ. Μπισμπίκης- ότι το παιχνίδι ήταν χαμένο. Ότι δεν υπήρχε πιθανότητα. Και αυτό φάνηκε στην φράση του «πιστεύαμε ότι το ποσοστό μας θα ήταν μεγαλύτερο». Έκρηξη ειλικρίνειας ή ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα. Και τα δύο, πιστεύουμε.

Δείτε όμως την αντίφαση. Από τα «είναι μια ωραία μέρα … και το βράδυ θα είμαστε εμείς οι νικητές» στο «πιστεύαμε …..»κλπ. Ηη κωλοτούμπα.

Εκεί που θέλουμε όμως να σταθούμε είναι στον προεκλογικό αγώνα. Ο κ. Μπισμπίκης και οι συνεργάτες του διάλεξαν το άγονο πλέον μονοπάτι της στείρας, έως και προσωπικής, αντιπαράθεσης με όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα, προκειμένου να αλώσουν το Επιμελιτήριο. Πέρα από τις κομματικοποιημένες κορώνες που αποδεδειγμένα δεν συγκινούν πια κανέναν, τα περί «εκπροσώπου των πολυεθνικών που καμία σχέση δεν έχει με το εμπορικό πεζοδρόμιο» και τα υπόλοιπα των προσωπικών κατηγοριών κατά του κ. Νανόπουλου, έκαναν την πλάστιγγα να γείρει. Το παιχνίδι χάθηκε από τον γνωστό τσαμπουκά, που ναι μεν ο πρώτος διδάξας Αλέκος Πνευματικός είναι, ακόμα, αλώβητος, ο κ. Μπισμπίκης όμως τον πλήρωσε ακριβά. Ο λαός δεν ξεχνά …. !

Ο συνδυασμός του κ. Μπισμπίκη δεν είχε την πολιτική εξυπνάδα και να επαινέσει τον κ. Νανόπουλο για το αναμφισβήτητο έργο του στο Επιμελητήριο και ταυτόχρονα να προβάλει εαυτόν ως συνεχιστή της ανοδικής πορείας με καλύτερες προοπτικές. Δεν σκέφτηκε καν να θέσει έστω υποθήκες για το μέλλον, αν και όταν. Με την παλαιολιθική αυτή πολιτική κουλτούρα ήταν φυσικό και να χάσουν τις εκλογές και να κάψουν το όποιο πολιτικό μελλοντικό χαρτί τους. Για τον ίδιο δε τον κ. Μπισμπίκη είναι η δεύτερη, σοβαρή, προσπάθεια. Η πρώτη ήταν όταν αντιπαρατέθηκε με τον Αλέκο Πνευματικό, μαζί με άλλους έξι και έχασε και η δεύτερη τώρα.Κάτι φταίει, δε μπορεί.   

 Οι Απέναντι 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails