23/1/12

Αναρωτήθηκες μήπως ...


Αναρωτήθηκες μήπως... γιατί οι Γερμανοί και οι άλλοι ευρωαμερικάνοι, σε λέγανε ¨Άτακτο Έλληνα που πρέπει να συμμορφωθεί!¨;

Γιατί σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης τής πατρίδας σου·  θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανήκει στους παγκόσμιους τραπεζίτες και στους υπαλλήλους τους, οι οποίοι παριστάνουν την... κυβέρνηση.

Αναρωτήθηκες μήπως, ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου; 

Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο - το καλύτερο οικόπεδο - και την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των... αρχαιοτήτων.

Αναρωτήθηκες μήπως γιατί γουστάρουν τόσο την...  "ελεύθερη αγορά";

Για να κλείσει ο μπακάλης τής γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα τής Γερμανίας. Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους  κανόνες... διατροφής.

Αναρωτήθηκες μήπως γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες;

Για να σου πάρουν το πατρικό σου.  Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου.  Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και  σου παίρνουνε  το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

Αναρωτήθηκες μήπως γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;

Όταν ένας πρωθυπουργός τής χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι τού χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο. Με αυτόν τον τρόπο κάποιοι, σύντροφοι και μη, γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με  αέρα;

Αναρωτήθηκες μήπως γιατί πριονίσανε, συστηματικά και επί χρόνια, την παιδεία και την υποβάθμισαν σε "εκπαίδευση";

Για να σε κάνουν αμόρφωτο υπαλληλάκο των 3,60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους που απλώσανε στη χώρα σου, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτι τού Χριστοφοράκου.

Αναρωτήθηκες μήπως γιατί  αλλάζουν το ονοματάκι στην Εθνική σου Οδό; Γιατί άλλαξε το όνομα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και του Εθνικής Οικονομίας;

Έλα ντε! Σε λίγο θα αλλάξει όνομα και η Εθνική Ομάδα … Lidl Ελλάς θα την λέμε!

Αναρωτήθηκες μήπως γιατί σου πουλάνε φθηνά τα... χαζοκούτια;

Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια τών... σήριαλς. Ακόμα και τούρκικων! Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη πρωινή στην μεσημεριανή χαζοβιόλα και το βράδυ στον ακριβοπληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους.  Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.

Αναρωτήθηκες μήπως γιατί σ' έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου μια θέση στο... "δημόσιο";

Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους... "εποίκους". Όπου να ’ναι έρχονται. Είναι όλα τόσο φθηνά πια. Τσάμπα πράμα.

Αναρωτήθηκες μήπως γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;

Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στον θίασο τών 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές τής παγκοσμιοποίησης μαζί με τις  "άγιες οικογένειες" τού τόπου. Στη Βουλή θα βρείτε ηθοποιούς που παριστάνουν τους πολιτικούς, γιατρούς που κάνουν τους μηχανικούς και δικηγόρους που κάνουν τους εθνοσωτήρες. Στο θέατρο που λέγεται... Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν από τους Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι... θεατρίνοι.

Αναρωτήθηκες μήπως γιατί τα κάνουν όλα αυτά;

Επειδή είμαστε εύκολα θύματα. Οι μόνοι υπεύθυνοι είμαστε εμείς και μόνο εμείς. Οι Άτακτοι Έλληνες, πρώην (πλέον) εύποροι, δεξιοί και αριστεροί του σαλονιού και επαναστάτες του καναπέ. Αυτοί που ψηφίζαμε από ¨ιδεαλισμό¨ και βγάζαμε μόνοι μας τα ματάκια μας. Οι του δεν βαριέσαι αδελφέ. Της ισοπέδωσης. Της χωρίς καμιά αντίσταση ανοχής και αποδοχής, Άξιοι των ηγετών μας.

… και οι εκλογές έρχονται !!!!



Οι Απέναντι

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κατι για τον πνευματικο δε ειπατε ωρε πατριωτες

Ανώνυμος είπε...

Τι να πρωτοπείς για το νούμερο. Οι λέξεις χάνουν τη σημασία τους.

Related Posts with Thumbnails