28/2/12

Η υποκρισία του 1.000.000 ευρώ


Στο αρχαίο θέατρο υπήρχε ο γνωστός αποδιοπομπαίος τράγος. Ο ρόλος πάντα ο ίδιος. Να εκτονώσει το λαϊκό αίσθημα δικαίου, να φορτωθεί δηλαδή το πρόβλημα και να πληρώσει για αυτό εκδιωκόμενος από την σκηνή.
Ξαφνικά  μάθαμε ότι μέλος του κοινοβουλίου έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ. Ω τι έκπληξη!!!  Οποία απρέπεια! Εγείρεται θέμα ηθικό και πρέπει να αποκαλυφθεί το όνομα του βουλευτή, δηλώνουν βουλευτές από όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Από κοντά και τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι.
Βρέθηκε επιτέλους ο αποδιοπομπαίος τράγος. Αυτός που θα φορτωθεί το κρίμα και θα βγάλει λάδι τους υπόλοιπους. Λες και όλοι οι άλλοι είναι αθώες περιστερές. Δεν ξέρουν τι θα πεί συναλλαγή, ρεμούλα, μίζα και όλα τα συναφή. Λες και αυτοί δεν έχουν ¨κάπου¨ τοποθετήσει ανομολόγητα προϊόντα των παντός είδους υπηρεσιών τους. Λες και αυτοί δεν είναι οι ίδιοι που μας έφεραν ως εδώ με τέτοια και άλλα γεγονότα.
Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι παρά μόνο οι σωτήρες μας! Αυτός , να αυτός φταίει που έβγαλε τα λεφτά. Αυτός ο ένας! Κανένας άλλος!
Ε λοιπόν κ. Βουλευτές και κ. μεγαλοδημοσιογράφοι των μεγάλων καναλιών, δεν μας ενδιαφέρει να μάθουμε το όνομα αυτού του συγκεκριμένου κυρίου. Μην το κάνετε θέμα. Δεν θα αλλάξουμε γνώμη ούτε θα γίνουμε σοφότεροι από την γνωστοποίηση του.
Και δεν μας κάνει εντύπωση η χρονική συγκυρία την αποκάλυψης του ¨σκανδάλου¨ σας. Ούτε και η παράταση της ¨αγωνίας¨ αυτού που ο κόσμος σας έχει τούμπανο. Την στιγμή δηλαδή που ψηφίζετε όλα αυτά τα μέτρα εις βάρος μας, το πώς θα βγεί και η τελευταία μας πνοή, απόρροια των μνημονίων και της δική σας ανικανότητας.
Το μόνο που κάνετε είναι να μας επιβεβαιώνετε για μία ακόμα φορά, αυτό που με πίκρα θα αντιληφθείτε στην καταμέτρηση το βράδυ των εκλογών.

Ο καιρός είναι κοντά …

Οι Απένατι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails