6/4/12

«Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί …»




Γραμματείς: απάνθρωποι τροϊκανοί, αριθμολάγνοι, μονεταριστές

Φαρισαίοι : πολιτικοί, γλύφτες και υπηρέτες του συστήματος, ενσυνείδητοι λαοπλάνοι, θρασείς και αμετανόητοι

Ένας άνθρωπος αφαίρεσε τη ζωή του μπροστά στην πόρτα σας, στην αυλή σας στην Πλατεία Συντάγματος και εσείς κάνετε δηλώσεις.

Ένας άνθρωπος μεγάλος στην ηλικία, σοβαρός, μορφωμένος, απλός νομοταγής, σαν όλους μας. Ένας άνθρωπος που σας πίστεψε, σας εμπιστεύτηκε τον κόπο του και τον ιδρώτα του. Ένας άνθρωπος που τα εξηνταπέντε από τα εβδομήντα επτά χρόνια της ζωής του πάλεψε για να μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια. Ναι, με αξιοπρέπεια. Άγνωστη λέξη για εσάς, βαριά όμως για εμάς όλους τους υπόλοιπους. 

Αυτόν τον άνθρωπο, τον απλό καθημερινό άνθρωπο της σημερινής μας κοινωνίας, χάσαμε εχθές το πρωί από ανάμεσα μας.

Και τι ακούσαμε από εσάς;

Ένα νούμερο στον μακρύ κατάλογο. Μα αλήθεια, κ. Σαμαρά, πρέπει να περηφανεύεστε για αυτόν τον κατάλογο; Μήπως δεν συμβάλατε και εσείς στην δημιουργία του; θα μας το παίξετε τώρα και αθώα περιστερά; Σας έχουμε ικανό!

Δεν χρειάζονται δηλώσεις. Φυσικά κ. Βενιζέλο, τι να δηλώσετε. Μήπως εσείς δεν διαπραγματευτήκατε για χάρη του, όπως λέγατε και τον φτάσατε στο σημείο ¨ψάχνει τα σκουπίδια¨; Δεν φταίτε και εσείς για το κατάντημα αυτού του συνανθρώπου μας; Σας έχουμε όμως και εσάς ικανό να υπερηφανεύεστε κάνοντας το άσπρο μαύρο. Κάνοντας την κατάντια, ¨εθνική επιτυχία¨ !

«Εγώ στέκομαι σε αυτό το ανθρώπινο….  Το αν είχε χρέη ή δεν είχε χρέη, αν τα έφαγαν τα παιδιά του, αν τα έφαγε ο ίδιος με το ο,τιδήποτε άλλο, σεβασμός σε αυτές τις περιπτώσεις. Σεβασμός.» Μάλιστα. Όμως το θέμα κατά τον κ. Μπεγλίτη είναι το ποιος τα έφαγε του ανθρώπου! Ο κ. Μπεγλίτης διαβάζει τα στοιχεία, ακούγοντας ψυχιάτρους, ψυχαναλυτές, επιστήμονες… για να βρεί το ποιος έφαγε τα λεφτά του ανθρώπου και ¨αναγκάστηκε¨ να φτάσει μέχρι εδώ. Το ότι πιθανόν να φταίει και ο ίδιος ως πρωτοκλασάτο μέρος του συστήματος που αυτό, το σύστημα, ανενδοίαστα έφαγε τα λεφτά του κοσμάκη (και του αυτόχειρα) και έφερε μια περήφανη χώρα στην καταστροφή, δεν του το λέει κανένας επιστήμονας;

Τι είναι αυτά που μας λέτε κύριοι;

Γιατί αποσείετε τις ευθύνες από πάνω σας και τις μετατοπίζετε στον απλό λαό; Νομίζετε πως ξεχάσαμε ότι, μαζί, όλοι μαζί, φτιάξατε ένα κράτος ανυπόληπτο, ένα κράτος – βασίλειο της παρανομίας, ένα κράτος κλέφτη, που ακόμα και σήμερα νομοθετεί την ουσιαστική κλεψιά της παρακράτησης του ΦΠΑ και της επιστροφής φόρων που οφείλει στους πολίτες και τις επιχειρήσεις; Ένα κράτος που δεν νοιάζεται καθόλου για να πάρει μια ανάσα ο απλός κοσμάκης. Δεν ενδιαφέρεται για την ανακούφιση αυτών που έχουν φτάσει ένα βήμα πριν την απόφαση αυτού του αυτόχειρα συνανθρώπου μας. Ένα κράτος και ένα πολιτικό σύστημα που μιλάει για έξοδο από το τέλμα και για ανάπτυξη όταν γνωρίζει ότι (αν επικρατήσουν και πάλι) αυτά θα τα δούν τα παιδία μας και αν. Ένα κράτος που ενδιαφέρεται μόνο για τα νούμερα και τους δείκτες και που ληστρικά επιτίθεται στον ιδρώτα μας προκειμένου να ικανοποιήσει τους Γραμματείς της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Φαρισαίοι υποκριτές, δεν ξεχνάμε τίποτα. Δεν πιανόμαστε πια κοροΐδα ότι και μας λέτε για αυτοδυναμίες και ανάγκες διακυβέρνησης κλπ τραγελαφικά που σκαρφίζεστε. Σας ξέρουμε πιά. Και δεν φοβόμαστε γιατί δεν έχουμε τίποτα άλλο να χάσουμε!

Το μόνο που έχουμε είναι δάκρια για τον χαμένο συνάνθρωπο μας και να σας αφιερώσουμε το ιδιόχειρο σημείωμα του που τόσο έντεχνα προσπαθήσατε να μας κρύψετε.

Οι Απέναντι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails