10/4/12

Πληγές


‘Ύστερα έβρεξε   καρέκλες  και  νερά.........

Κάναμε μια ανάρτηση τις προάλλες για όσα έγιναν τη Δευτέρα 2/4/2012 στο ΠΕΣΥ Τρίπολης προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε τους λόγους της συμφοράς. Προαναγγείλαμε  τα χειρότερα και να που δικαιωθήκαμε και εμείς ακόμα μια φορά, όχι γιατί έχουμε μαντικές ικανότητες αλλά γιατί είναι μια περίπτωση νομοτέλειας. Τα αγγελούδια  με τα λιβανιστήρια μίλησαν για το πόσο πληγωμένος είναι ο Περίφ-σερίφ, για σκόνη και θρύψαλα και για ενδεχόμενη παραίτηση του. Καθολική καταστροφολογία. Ποιός όμως έχει καρέκλα και την αφήνει; Μετά άλλαξαν το τροπάρι σηκώνοντας τη λευκή σημαία  και υπολογίζοντας χωρίς τον ξενοδόχο.
Ο ξενοδόχος είχε άλλα σχέδια.

Βιάστηκε η ηγεσία να περάσει τη μελέτη του σταθμού βιομαζοαερίου και κάλεσε νέα συνάντηση την Πέμπτη που μας πέρασε. Αφού είχαν προηγηθεί συναντήσεις με τους κατοίκους, όπως δήλωσε η Ντίνα η αντί. Και έγινε το έλα να δεις και συ που δε βλέπεις.
Ούτε σε ταινία του Ταραντίνο!!!

Παρακολουθήσαμε όλο το σκηνικό  το περασμένο Σάββατο όπως το μετέδωσε το ΑΧΙΟΝ ΤV.
Καρέ-καρέ και τρίγωνο των Βερμούδων.

Ο περίφ-σερίφ ως Πατριάρχης σε άμεση επικοινωνία με το θείο και το υπερπέραν κατέθεσε απόψεις και ο πρόεδρος  του συμβουλίου με τακουνάκι αποσόβησε τον κίνδυνο να υπάρχουν οι άλλες δύο προτάσεις Δράκου και Γόντικα. Για να μη φανεί η τρύπα. Αρχίζει η ψηφοφορία και πέφτουν τα ΝΑΙ της Ντίνας και του Lucky  σιγά-σιγά  και φτάνουμε στο Ρουμελιώτη που απέξω δήλωνε πως το ΝΑΙ θα πέρναγε από το πτώμα του αλλά  το ψήφισε γιατί μπερδεύτηκε στις διαπραγματεύσεις . Ανάψανε τα αίματα  των κατοίκων αρχίσανε οι φωνές. Λέει και ο Άγγελος ο δικός μας ένα χαμηλό ΝΑΙ και πάει η υπόθεση γαζί μέχρι τον μπάρμπα-Νίκο που είπε το Κολοκοτρωνέϊκο  ΟΧΙ. Αλλά ποιος άκουγε πια. Κάπου εκεί  σταμάτησε και η ψηφοφορία και άρχισαν να φεύγουν τραπέζια και καρέκλες, μπουκάλια και μπουνίδια και να γίνεται το μαγαζί καλοκαιρινό.
Ευτυχώς και πάλι απουσίαζε ο κ. Ταγαράς διότι ο πιθανός τραυματισμός του θα ήταν σοβαρότατο πλήγμα για την προεκλογική εκστρατεία και στραπάτσο για το ατσαλάκωτο κουστούμι του.

Δυστυχώς όμως  τραυματίστηκαν 2 άνθρωποι που καμία ανάμειξη δεν είχαν με την υπόθεση.Και αυτό δεν χωνεύεται. Ο Ρουμελιώτης πήδηξε λένε από το παράθυρο για να γλυτώσει (θα γλυτώσει και στο μέλλον;) και ο σερίφ κάπου κρύφτηκε στο τέλος.

Ήρθαν και αι αστυνομικαί δυνάμεις για να απομακρύνουν τους ταραξίες.

Αμέσως άρχισε το συγύρισμα. Η Ντίνα  είχε το πρόσταγμα και ο Lucky μας της έκανε το χατίρι  σε ρόλο παραγιού. Α, το καλό να λέγεται. Πολύ νοικοκυρά η Ντίνα! Παστρικιά με τη βούλα. Ενώ οι άλλοι συζητούσαν αμέριμνοι η Ντίνα δούλευε και τακτοποιούσε. Ο Lucky μας, μετά την ανόρθωση του τραπεζιού του και αφού είχε μαζέψει τα γραφτά του από το πάτωμα άρχισε να μελετά σα να ήταν στο αναγνωστήριο της Φιλοσοφικής. Ψιθυρίζεται ότι ετοιμάζει μια νέα παρουσίαση στη Βεστφαλία με τίτλο « Αποκατάσταση καλοκαιρινού μαγαζιού  στην Τρίπολη» όπου και εκεί θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ.
Μετά άρχισαν οι δηλώσεις.
Η Ντίνα πρώτη και καλύτερη μίλησε μαζί με το κόκκινο κραγιόν για κατάλυση της δημοκρατίας, αυτού του ιδανικού της Ελλάδας. Είχε πριν εξομολογηθεί  για το πόσες φορές την έχει καταλύσει η ίδια οπότε μπορούσε να αρχίσει νέος κύκλος. Εμείς  θέλουμε να πιστεύουμε πως  όλα αυτά τα θυμωμένα και ασυνάρτητα τα είπε το κραγιόν και όχι η Ντίνα.

Λίγο πολύ όλοι τα ίδια λέγανε. Πασαλείμματα. Πλην Πετράκου  που δήλωσε πως θα κινηθεί εναντίον όσων τον κατηγορούν ως υποκινητή των επεισοδίων.
Μετά μας ήρθε να κλάψουμε. Ο Λάμπρος Οικολόγος με σπαραγμό δήλωσε πως απείλησαν τη ζωή του για να μην ψηφίσει ΝΑΙ. Αλλά τι να την κάνουν τη ζωή του οι εκβιαστές; Άχρηστη τους είναι. Το εργοστάσιο θέλουνε να μη γίνει. Άντε το πολύ να πιάσουν όμηρο το Ρουμελιώτη!!

Σε όλη τη διάρκεια της λήψης είδαμε να περνούν και αυτές οι μισθωτές σκιές της Μοραΐτικης δημοσιογραφίας μετά συζύγων ή σκέτες. Αυτές που κάνουν το μαύρο άσπρο και λένε τες κωλοτούμπες  αγέρωχο βάδισμα. ‘Όπως το πάρει κανείς.
Και αυτά θα ξεχαστούν… γιατί έχουμε μια σπιθαμή μνήμη και τους ξεχνάμε.
Καλά να πάθουμε, μωρέ.

Τα λάθη μας και τα πάθη μας αυτά είναι!!! Να τους κρατάμε στην επιφάνεια και την επικαιρότητα.
Εβδομάδα των παθών για τη θρησκεία μας και για πάντα πάθη για μας.

Καλή κατάνυξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails