9/6/12

Ανόητοι, Απερίσκεπτοι, Αδαείς, Ανώριμοι, Ανεγκέφαλοι,


Ο ναζισμός και ο φασισμός ως πολιτικές θεωρίες γεννήθηκαν από το ίδιο φίδι της οικονομικής κρίσης. Ανδρώθηκαν και επικράτησαν κάτω από τις ίδιες συνθήκες δημοκρατίας την οποία στην συνέχεια κατέλυσαν. Και την κατέλυσαν όχι μόνο γιατί δεν πιστεύουν σ’ αυτήν αλλά γιατί κανένα καθεστώς δεν μπορεί να επιβληθεί σε κανένα λαό όταν αυτό βασίζεται στον φόβο και στην τρομοκρατία.



Ο ναζισμός και ο φασισμός πάτησαν και εξαφάνισαν κάθε δικαίωμα του απλού πολίτη, του φόρεσαν στρατιωτική στολή και  τον έσυραν σε ένα παγκόσμιο πόλεμο.

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, παγκόσμιο επίτευγμα των θεωριών τους, στοίχισε στην ανθρωπότητα 80 εκατομμύρια νεκρούς και τραυματίες.

Ανθρώπους από την Ισλανδία μέχρι την Νότιο Αφρική και από την Καλιφόρνια μέχρι την ανατολική ακτή της Ιαπωνίας.

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον του 1949, στοίχισε στην ανθρωπότητα 1 τρις, 17 δις αμερικανικά δολάρια, της εποχής. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αν τα μισά από αυτά τα χρήματα είχαν δοθεί στους λαούς για την αντιμετώπιση της τότε κρίσης, όχι μόνο πόλεμος δεν θα είχε γίνει, όχι μόνο θα ζούσαν τα 80 εκατομμύρια των συνανθρώπων μας, αλλά η ανθρωπότητα ολόκληρη θα ζούσε (από τότε) ημέρες προόδου, οικονομικής ευρωστίας και ανάπτυξης.



Ο πόλεμος τελείωσε, τα δάκρυα στέρεψαν, τα ερείπια ξαναφτιάχτηκαν το φίδι όμως του ναζισμού και του φασισμού, παρά τα τρομερά αποτελέσματα, δεν εξαφανίστηκε.

Ζει, δυστυχώς, ακόμα και στην δική μας χώρα.

Και όπως κάθε φίδι αλλάζει δέρμα, εδώ, πήρε το δέρμα του πατριωτισμού.

Φόρεσε την στολή της Απριλιανής χούντας και ξύρισε γουλί το κεφάλι του.



Λες και ξεχάστηκαν οι νεκροί  Έλληνες και Κύπριοι στρατιώτες. Λες και ξεχάστηκε η προδοσία της Κύπρου που έφερε την τούρκικη σημαία στο Λυκαβηττό της Λευκωσίας. Λες και ξεχάστηκαν οι 300 χιλιάδες πρόσφυγες που τριανταοκτώ χρόνια τώρα είναι μακριά από τα σπίτια τους. Αυτό είναι το πιο πρόσφατο επίτευγμα των «πατριωτών» με τα μαύρα και τις σβάστικες.



Όμως στην Αλβανία υπάρχουν ακόμα τα κοκάλα των παππούδων τους.

Αυτών που σήκωσαν το ανάστημα τους απέναντι στους τότε ομοϊδεάτες των σημερινών εγγονών τους. Στην Αίγυπτο και στην Αφρική υπάρχουν ακόμα θαμμένοι οι τότε νέοι που είπαν όχι στον ναζισμό και τον φασισμό και έδωσαν την ίδια τους την ζωή για αυτό.

Μήπως αυτοί οι παππούδες ήταν βλάκες και οι σημερινοί, μάγκες ξύπνιοι τσαμπουκάδες και παντογνώστες; Ας απαντήσουν μόνοι τους.

Ας ανοίξουν κάποιο βιβλίο ιστορίας.

Ας γκουγκλάρουν τις λέξεις ναζισμός και φασισμός ή Β’ Παγκόσμιος.

Ας δουν κανένα παλιό οικογενειακό άλμπουμ φωτογραφιών.

Δεν θα πούμε να ρωτήσουν. Ας σχηματίσουν πρώτα γνώμη, δική τους, προσωπική και όχι εμφυτεύματα και μετά να πάνε να ψηφίσουν.

Γιατί αυτό που δεν δεχόμαστε είναι η «αντιδραστική αντισυστημική ψήφος διαμαρτυρίας για την πατρίδα». Αυτό είναι το παραμύθι των ηλιθίων.

Γιατί. Πατριώτες ναι, όχι όμως πατριδοκάπηλοι.

Δεξιοί ναι, όχι όμως ναζιστές και φασίστες.

Αντισυστημικοί ναι, όχι όμως θύματα της ανωριμότητας και της αμορφωσιάς που το ίδιο το σύστημα σας κληροδότησε. Αντισταθείτε.



Οι Απέναντι … με αφορμή την πτώση της μάσκας του κασσιδιάρη….

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Κασιδιάρης εκλεγμένος βουλευτής ότι έκανε το έκανε επώνυμα και στο φως. Εσείς που λειτουργείτε ανώνυμα, στο σκοτάδι να μας πείτε πόσο ανεγκέφαλοι και άθλιοι είστε.

Κορινθίων Βίος και Πολιτεία είπε...

Το ίδιο μόλις κάνετε και εσείς κύριε Κασιδόπουλε.

Ανώνυμος είπε...

O κασσιδιάρης κάθε άλλο παρά κύριος είναι. Το απέδειξε. Το εκλεγμένος. Και ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι εκλεγμένοι ήταν. Αυτό δεν αναιρεί το ότι ήταν εγκληματίες. Για το φως. Αφού ο κασσιδιάρης ότι έκανε το έκανε στο φως γιατί ο μάγκας κρύβεται τώρα στο σκοτάδι της παρανομίας; Άθλιοι φασίστες πόσο ανεγκέφαλοι είστε….

Related Posts with Thumbnails