31/7/12

Τώρα κλαις … γιατί κλαις;







Παρακολουθούμε εμβρόντητοι την κατάντια του τροπικού πολιτικού συστήματος. Βρισιές, μπουνιές, κλωτσιές, μαγκιές, μηνύσεις και προκλήσεις. Χωρίς να έχει πια σημασία από πού προέρχονται. Αυτά τα άγια παιδιά της πολιτικής μας ζωής δεν έχουν πια τη μάσκα –την πολιτική και κομματική κάλυψη- και πολεμούν με τα δικά τους μέσα: Τους απροκάλυπτους εαυτούς τους.

Το βίντεο  από τα Δερβενάκια το είδαμε όλο.

Από τη μια οι επίσημοι από την άλλη ένα κόμμα με αντιπροσωπεία ταγμένων(Χ.Α). Λίγο πολύ οι ίδιοι ήταν και πέρσι και μάλιστα έκαναν εντυπωσιακή εμφάνιση με τα συνθήματά τους. Πέρσι κανείς δε μίλησε και ο ίδιος ο δήμαρχος ως υπεύθυνος της τελετής δεν τους απέτρεψε. Πέρσι ήταν απλά γραφικοί.

Φέτος η Χ.Α είναι κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου με βουλευτή στο νομό. Άλλαξε το σκηνικό και σφίγγουν τα πράγματα.

Φέτος η Χ.Α έχει πιο στοχοποιημένες δράσεις- με τις οποίες διαφωνούμε κάθετα-

Στη διάρκεια της τελετής των Δερβενακίων η ομάδα της Χ.Α φώναξε αόριστα συνθήματα όπως θα μπορούσε να κάνει κάθε ομάδα πολιτών, το ΠΑΜΕ κλπ. ΔΕΝ ΦΩΝΑΞΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

Ο δήμαρχος όμως, μέσα στον παρορμητισμό του, παίρνει το μικρόφωνο και κατά τη γνώμη μας δυναμιτίζει την κατάσταση λέγοντας «Ο φασισμός, δεν θα περάσει. Φοβισμένα ανθρωπάκια είστε κλπ..κλπ» Αυτό λέγεται «λάδι στη φωτιά» και η φωτιά άναψε για τα καλά. Μετά το πράγμα δεν μαζεύεται με τίποτε.

Ακολούθησε η συνέντευξη του δημάρχου – επ’ευκαρία του Φεστιβάλ Θεάτρου- με πολλές βολές κατά της Χ.Α και του βουλευτή κ. Μπούκουρα που κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι στο νομό.

Να θυμίσουμε λίγο πως  ο δήμαρχος έχει ένα φετίχ: τους ανεπιθύμητους εχθρούς της πόλης στους οποίους έχουν συμπεριληφθεί κατά καιρούς πολλά πρόσωπα: ο βουλευτής κ. Κόλλιας ως επικίνδυνος για το νομό, η Κίνηση Πολιτών γενικά και ειδικά, οι νεολαίοι που έλεγε ότι τον έδειραν στις διαδηλώσεις για τον Αλέξη, ο Λάκης Γιαννιδάκης, η εφημερίδα Πρωινή και εξ απαλών ονύχων ο πρώην βουλευτής κ. Μπεγλίτης. Στον κατάλογο προστέθηκε τώρα  και ο βουλευτής της Χ.Α

Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι οι προαναφερθέντες εχθροί ουδέποτε αντέδρασαν στις προκλήσεις του δημάρχου, αδιαφόρησαν για τα σχόλιά του πλην ενός : ο κ. Κόλλιας έσυρε το δήμαρχο στα δικαστήρια και κέρδισε τη δίκη. Η Χ.Α  αντιμετωπίζει το θέμα ακατέργαστα και προϊστορικά και ζητά να πάρει « Αίμα και Τιμή»

Επομένως ο δήμαρχος μπερδεύτηκε και νόμισε πως έχει να κάνει με άτομα που θα αδιαφορήσουν παντελώς και δεν θα υπάρξει συνέχεια. Δυστυχώς όμως η Χ.Α λειτουργεί διαφορετικά και ακατέργαστα και τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή το Σάββατο το απόγευμα.

Αν ο δήμαρχος είπε στην ομάδα τους πως είναι ανεπιθύμητοι έστω και για την κατάσβεση της φωτιάς, ήταν λάθος.

Πιστεύουμε πως κανείς εκτός από τους αυτόπτες μάρτυρες  κανείς δεν ξέρει την αλήθεια. Ο δήμαρχος  έχει αποδείξει πως δεν λέει πάντα όλη την αλήθεια. Επομένως δεν μπορείς να τον εμπιστευθείς.

Όπως και να έχει το πράγμα όλα αυτά είναι θλιβερά και απολίτιστα. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι τις φασιστικές νοοτροπίες που γαλουχήθηκαν και μέσα στα κόμματα.

Οι οπαδοί ή ψηφοφόροι της Χ.Α κάπου αλλού ψήφιζαν, κάποια κόλπα έμαθαν σε άλλα κόμματα την εποχή των παντοδυναμιών. Και αφού όλα διαλύθηκαν τώρα τα καμώματα άλλων εποχών βγαίνουν στην επιφάνεια.

Γιατί κλαις; Εσύ φταις. Και εσύ και εμείς που δώσαμε χώρο, που αφήσαμε τα πράγματα στην τύχη τους και τη χώρα μας στην κατάντια της.

Αν η Χ.Α κατηγορείται ότι διαθέτει μπράβους ( bravi= γενναίοι) το σύστημα διαθέτει πολλούς περισσότερους και πρώτα απ’ όλα μπράβους δημοσιογράφους, παπαγάλους.

Είναι πολύ αργά .. για δάκρυα και κλαψουρίσματα. Είναι πολύ αργά να καλούμε τη μαμά ΚΕΔΕ , τον πρόεδρο της Βουλής και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Το φαινόμενο Χ.Α είναι δικό σας δημιούργημα.

Οι πρακτικές Χ.Α γεννήθηκαν μέσα από την ανυπαρξία του κράτους και της πολιτείας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα (μεταναστευτικό, διαφθορά, διαπλοκή, ανισότητες, ξεπούλημα της χώρας)

Το γενικό σύνθημα «κλέφτες, αλήτες, πολιτικοί» ακούγεται κατά κόρο εδώ και δύο χρόνια παντού. Και έχει πολλή αλήθεια μέσα του.  Γιατί πειράχτηκε ο δήμαρχος  και το θεώρησε φασισμό; Αυτό εκείνος το ξέρει.

Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα έχουν αγριέψει και αλλάξει πάρα πολύ. Οι πολίτες ζητούν εξηγήσεις για τα δύσκολα που περνούν και απεγνωσμένα ζητούν τιμωρία των υπευθύνων.

Αυτό το συναίσθημα εκμεταλλεύεται η Χ.Α.

Για να μην μας παρεξηγήσετε επαναλαμβάνουμε ότι ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ κάθε πρακτική βίας στον οποιονδήποτε. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΎΣΤΗΜΑ. Με τις ρεμούλες του, την ευνοιοκρατία του και  τη διπροσωπία του. ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.

Κύριοι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί πρέπει να καθαρίσετε το παιχνίδι και γρήγορα. Πρώτα εσείς να ενισχύσετε τους απαξιωμένους θεσμούς με το παράδειγμά σας. ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ αλλιώς θα πέφτει συνέχεια ξύλο με ανυπολόγιστες συνέπειες. ΔΙΩΧΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ. Τότε μόνο η Χ.Α  και οι πρακτικές της δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΣΟΥΛΑΤΣΑΔΟΡΟΥΣ- ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΣΠΑΤΑΛΗ -  ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΚΟΛΠΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ.ΑΛΛΙΩΣ...........

Μάκια Πολλά




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails