2/8/12

Και ΚΕ και ΔΕ, κοινώς κεκεδίσματα.


Δεν μπορούμε, είναι αλήθεια, μας τρώει, να μην σχολιάσουμε την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ για την σειρά περιστατικών ανάμεσα στον Δήμαρχο Κορινθίων και τον Βουλευτή Ε. Μπούκουρα, την οποία θεωρούμε άκρως συντεχνιακή και πολιτικά άστοχη. Και δεν μπορούμε να μην θέσουμε μια σειρά από απλά και λογικά ερωτήματα από τα ζητούμενα της ΚΕΔΕ.



Γράφει η ΚΕΔΕ και ζητά : Την άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, προκειμένου να εξετάσει την εκτροπή από κάθε δημοκρατική νομιμότητα της συμπεριφοράς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευθύμη (όχι Ευστάθιου) Μπούκουρα.


- με ποιο τρόπο και με ποια ιδιότητα ο Πρόεδρος της Βουλής κ Μεϊμαράκης μπορεί να «εξετάσει την εκτροπή από την νομιμότητα» του οποιουδήποτε Βουλευτή.

Και ας πούμε ότι την εξετάζει. Θα επιβάλει και ποινή; Ποια ποινή, ποιού Κώδικα; Και αν για παράδειγμα, λέμε τώρα, ο Πρόεδρος της Βουλής αποφανθεί ότι δεν υπάρχει εκτροπή και η όποια κολάσιμη συμπεριφορά είναι σε προσωπικό επίπεδο, τότε τι θα γίνει κύριοι της ΚΕΔΕ; Ποιος θα κρατήσει τον όποιον Μπούκουρα και τον κάθε Κασιδιάρη;

Μετά, έχετε ακούσει ποτέ κύριοι της ΚΕΔΕ τον όρο «νομιμότητα δημοκρατικής συμπεριφοράς» ; Εμείς πάντως όχι. Έχουμε ακούσει για Κώδικα Καλής Συμπεριφοράς του κ. Ζαμπούνη για παράδειγμα, αλλά όσο και αν ψάξαμε στο βιβλίο του δεν βρήκαμε καμία παράγραφο να αναφέρεται σε δημοκρατική συμπεριφορά και μάλιστα νόμιμη ή παράνομη.

Αυτά κύριοι, είναι λεκτικά εφευρήματα αστοιχείωτων και είναι τουλάχιστον ανόητο να υιοθετούνται σε γραπτό κείμενο της ΚΕΔΕ.

- Ζητά η ΚΕΔΕ την παρέμβαση του κ Δένδια για να ερευνήσει για «παραλείψεις της Αστυνομίας στην άσκηση των καθηκόντων της για την προστασία των πολιτών και την αποτροπή φασιστικών συμπεριφορών που ενισχύουν φαινόμενα εκφοβισμού και διχασμού της κοινωνίας» Οποία υποκρισία! Το λένε λες και κανείς τους δεν ξέρει την απάντηση. Μήπως όμως κύριοι της ΚΕΔΕ στην ουσία θα θέλατε να ζητήσετε προσωπική αστυνομική φρουρά για κάθε μέλος σας (όπως οι Βουλευτές ,λέμε τώρα) αλλά δεν το λέτε;

- Ζητάει η ΚΕΔΕ από τον Υπουργό κ. Στυλιανίδη «αφενός να καταδικάσει τα φασιστικά έκτροπα και αφετέρου να παρέμβει για την προστασία των αιρετών εκπροσώπων για την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους, αλλά και την ομαλή λειτουργία των πόλεων» Το ζητάει χωρίς να μας λέει πως. Πως η ΚΕΔΕ φαντάζεται την προστασία από το ΥΠΕΣ; Με ποιόν τρόπο; Μήπως σε συνδυασμό με το του Δένδια υπουργείο;

- Ζητάει η ΚΕΔΕ από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να παρέμβει «για την απόδοση ευθυνών ακόμη και σε πρόσωπα που καλύπτονται πίσω από τη βουλευτική ασυλία» Οποία υπερβολή! Για τις ευθύνες των μελλών της ΚΕΔΕ από διαπλοκές τύπου κέτεριγκ, λαμογιές τύπου γραφικής ύλης και μοίρασμα δεκαχίλιαρων σε ημετέρους, τσιμουδιά η ΚΕΔΕ. Εκεί να μην υπάρξει παρέμβαση ….

Λέγανε παλιά. Καλός ο σοσιαλισμός αλλά … μέχρι το όριο της τσέπης μου!

Η ΚΕΔΕ τέλος «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» και «καλεί τον λαό σε συμπαράταξη» !!! Από κώδωνες κινδύνου, κύριοι της ΚΕΔΕ, έχουμε ακούσειιιιι ….. Τα δικά σας τα κουδούνια πότε θα ακούσουμε; Όσο για την συμπαράταξη και συστράτευση και λοιπά φαιδρά και παλαιοκομματικά, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί κύριοι. Και επειδή οι αρχαίοι έλεγαν : όμοιος ομοίω … σε ποιόν τα πουλάτε αυτά κύριοι ……;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails