28/9/12

Ο (των έργων) οργασμός!






Ωχ! ωχ ωχ, Κορίνθιοι φυλαχθείτε. Πέρασε ο Αλέκος από τα γκρεμίσματα της Απ. Παύλου και του μύρισε τσιμέντο. Στον εγκέφαλο του έγινε μία χημική αντίδραση ακετυλοσαλικιλικής μορφής, που ανέσυρε από το βάθος την μνήμης του τον δήμαρχο των έργων. Ο Αλέκος ηρέμησε και ρίχτηκε στην δουλειά.

«Ναι ρε» είπε, «θα φτιάσω έργα. Δεν έχω άλλο χρόνο για χάσιμο. Οι εκλογές έρχονται. Πρέπει να ανακατώσω την σούπα και τους Κορίνθιους όπως τότε με τους πεζόδρομους.»

Για πότε βρήκε τους φορείς, για πότε έκλεισε τα λεφτά, για πότε έφτιασε τα σχέδια, για πότε πήρε τις ομόφωνες εγκρίσεις του δημοτικού συμβουλίου και των δημοτικών παρατάξεων, για πότε βρήκε τους εργολάβους, για πότε βρήκε τα ξύλα, τις πρόκες, τα τσιμέντα, τις πλάκες, τα δέντρα, τα λουλούδια ….ε Αλέκος είναι αυτός !

Σημασία έχει ότι θα βάλει την –γνωστή- αισθητική του σφραγίδα στην Εθνικής Ανεξαρτησίας! Σφραγίδα, που «θα συνάδει (ω! τι ωραίο αρχαιοπρεπές ρήμα!) με την εικόνα του κέντρου της Κορίνθου». Αυτό ντες που όλοι χαιρόμαστε όταν δεν γλιστράει και είναι γεμάτο καρέκλες και μπάρες.

Σημασία έχει πως στον ίδιο δρόμο, θα φτιάσει και ποδηλατόδρομους. Σαν κι αυτούς που στοίχισαν 500 ευρώ το μέτρο και παρκάρουν πάνω του τα αυτοκίνητα.

Χώρια τα δέντρα από την Μπραζίλια που θα φυτέψει. Αρλουμπάριουμ φυτάλις είναι η επιστημονική τους ονομασία !

Τα ίδια αυτά δέντρα που σημειωτέον, πιάνουν στα τσιμέντα(!!!) θα φυτέψει και στο εγκιβωτισμένο τμήμα του Ξηριά σε όλο το μήκος του για να αναβαθμίσει το κέντρο της πόλης! Να μη ξεχάσουμε τις μολόχες τους πανσέδες και τους κα(τι)φέδες της φυτικής οικογένειας των καφετεροειδών που ξεφυτρώνουν μόνες τους!  

Θα πήξουμε στο πράσινο πατριώτες! Θα πρωτοπορήσουμε και πάλι. Θα κάνουμε μια πολύκεντρη πόλη με ένα κέντρο στους πεζόδρομους και πολλά κέντρα στον Ξηριά, ανάλογα με το που θα βρισκόμαστε.

Πέντε, ναι, πέντε εκατομμύρια ευρώ θα μας στοιχίσει ο Πράσινο Ξηριάς (γιατί έτσι θα τον λέμε πλέον)! Και εξακόσια χιλιάρικα η ΕθνικήςΑντίστασης!

Τι κρίση και κουραφέξαλα! Τι κοινωνία που στενάζει από τα μέτρα! Τι όρια της φτώχιας και παραμύθια( Τι ο δήμος συμπαραστάτης του  ανήμπορου δημότη! Τι κοινωνική ευαισθησία! Τι αντίληψη της ζοφερής πραγματικότητας! Το Πράσινο Ταμείο να είναι καλά. Αυτό που ζει σε άλλο πλανήτη.

Λεφτά Υπάρχουν! Το όραμα του δημάρχου συνεχίζεται!!!

Φυλαχθείτε, Κορίνθιοι.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails