5/10/12

Ομοφωνίες – Συμφωνίες – Αφωνίες


                                          Το δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου
 
 
 
 
Τα παιδία, εκεί στο δημαρχείο, παίζουν και άδουν κατά το μη δοκούν. Παίζουν με την νοημοσύνη μας και άδουν στον δικό τους τον σκοπό, πολλές φορές χωρίς φωνή.

Στον μίνι αυτό «ναό της δημοκρατίας» θεωρητικά υπάρχει μία δημοτική πλειοψηφία και μία αντιπολίτευση της οποίας ο ρόλος είναι αφενός μεν να ελέγχει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας και αφετέρου με την αντιπρόταση της να παρουσιάζει την άλλη λύση, την άλλη οπτική γωνία σε κάθε θέμα.

Να μην ξεχνάμε ότι η αντιπολίτευση στις εκλογές παρουσιάζει πάντα μία διαφορετική πρόταση από αυτή της πλειοψηφίας, διαφορετικά δεν θα είχε λόγο ύπαρξης. Θα είχαμε εκλογές με μία μόνο παράταξη. Και ανεξάρτητα από το αν δεν πέτυχε να πείσει το απαραίτητο ποσοστό ψηφοφόρων, υπάρχει ένας κόσμος που πίστεψε στην αντιπολίτευση και στην διαφορετική της πολιτική. Τι πιο φυσικό λοιπόν αυτός ο κόσμος να περιμένει οι εκπρόσωποι του στην αντιπολίτευση να υπερασπίζονται αυτή την διαφορετικότητα και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Στην πόλη μας παρατηρείται όμως το ανορθόδοξο για την δημοκρατία φαινόμενο της πλήρους ταύτισης της αντιπολίτευσης με την συμπολίτευση. Δείτε απλά τα 2 -3 τελευταία δημοτικά συμβούλια.

Είδαμε και το τελυταίο στο κανάλι χτες.

Η άλλη πρόταση χάθηκε. Άλλη πολιτική, πέραν αυτής της δημοτικής αρχής, δεν υπάρχει. Διαφοροποίηση καμία. Ότι πει και ότι πράττει ο επικεφαλής της πλειοψηφίας είναι άριστο.

Πλήρης ομοφωνία. Ναι σε όλα!

Και όταν ακόμα δεν υπάρχει ομοφωνία υπάρχει αφωνία. Κανείς από τους διαφωνούντες δεν μιλάει και προτιμά να απέχει από την συζήτηση ή να πηγαίνει για καφέ! Είδαμε και κάτι άδεια έδρανα.

Ένας είναι ο αρχηγός και αρχηγού παρόντος … μούγκα.

- Βαρεθήκαμε κύριοι της αντιπολίτευσης να κάνετε τόσο δύσκολή την ζωή του Αλέκου. Σκεφτείτε λίγο και τις αντοχές του.

- Βαρεθήκαμε να ακούμε πάντα κάτι διαφορετικό από αυτό που λέει ο Αλέκος. Έτσι και αλλιώς δεν θα περάσει. Και που (μπορεί εν κρυπτώ) να το λέτε τι γίνετε; Τζάμπα πάει.

- Βαρεθήκαμε να έχουμε πάντα διλλήματα ανάμεσα στην γνώμη σας και εκείνης του Αλέκου. Αφού ο Αλέκος έχει πάντα δίκιο.

- Βαρεθήκαμε κ. Γιώτη οι ψήφοι της παράταξης σας να συνυπολογίζονται αβλεπτί σε αυτούς της συμπολίτευσης.

- Βαρεθήκαμε Κίνηση Πολιτών να είστε η μη μου άπτου ουρά

- Βαρεθήκαμε κ.Τσαρμπού να σας βλέπουμε ως γυναίκα - μαγνητόφωνο πολυπαιγμένης κασέτας

 

Με τέτοια εικόνα πως λοιπόν να μην περηφανεύεται και να μην υπογραμμίζει την λέξη ομοφωνία ο Αλέκος και ο Σταυρέλης, αφού στην ουσία δεν υπάρχετε;

 

Μήπως για λόγους δεοντολογίας θα πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να προσχωρήσετε όλοι σύσσωμοι στην συμπολίτευση και για λόγους οικονομίας να  γίνονται ένα- δύο δημοτικά συμβούλια τον χρόνο, απλά για να επικυρώνετε τις αποφάσεις του δημάρχου;

Οι Απέναντι     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails