6/11/12

Tο Δώρο


 
Από τότε που ξεκίνησε αυτό το μπλόγκ  δεν συνηθίζουμε να «δανειζόμαστε» αναρτήσεις και να δημοσιεύουμε αυτούσια  άρθρα από άλλα μπλογκ.

Θα το κάνουμε σήμερα γιατί το άρθρο του Λάκη Γιαννιδάκη στην Σφεντόνα με τίτλο : «Κόρινθος :Ταξίδι στοάγνωστο με βάρκα την ελπίδα»  είναι το πιο περιεκτικό, το πιο ωμό αλλά ταυτόχρονα και πιο καθαρό κείμενο κριτικής που έχουμε διαβάσει για τα τεκταινόμενα στην πόλη μας.

Ένα κείμενο που αξίζει να αναρτηθεί ως δώρο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο, επιπλέον των τεσσάρων, ετών από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, της δημαρχίας Αλέκου Πνευματικού.

Χωρίς άλλα σχόλια

Κορινθίων Βίος και Πολιτεία

ΚΟΡΙΝΘΟΣ : ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Έχουμε πάψει εδώ και καιρό να πιστεύουμε ότι η πρωτεύουσα του νομού έχει μια διοίκηση που μπορεί να εμπνεύσει τον σεβασμό και την ενεργοποίηση των πολιτών της.

Μια πόλη από την κορυφή μέχρι τα νύχια αδιάφορη για όλα και για όλους.

Φεύγει πλούτος και εισρέει σαβούρα αλλά “πέρα βρέχει” …

Υποθηκεύεται το μέλλον της πόλης και των πολιτών της σε λίγα γνωστά και αδίστακτα συμφέροντα , αλλά “φέξε μου και γλίστρησα” …

Αλωνίζει μια μικρή ομάδα εξουσίας μη δίνοντας λογαριασμό σε κανέναν αλλά “βρε δεν βαριέσαι αδερφέ” …

Αν δεν το έχουμε καταλάβει ακόμη η Κόρινθος ολοκληρώνει πολύ σύντομα έναν σχετικά σύντομο κύκλο αυτοκαταστροφής της .

Κι αν δεν βρεθούν πραγματικοί Κορίνθιοι πατριώτες με ικανότητες και ήθος να παρέμβουν άμεσα και να ανακόψουν τον κατήφορο της πόλης προς τον γκρεμό ,τότε απλά είναι θέμα χρόνου πότε θα ακούσουμε το μεγάλο ΜΠΑΜ !

Το πείραμα με τον κρατικοδίαιτο δήμαρχο-παιδί κομματικού σωλήνα- και με τους ανάλογους συνεργάτες απέτυχε παταγωδώς.

Η ανικανότητα , ο συγκεντρωτισμός ,η αδιαφορία ,η αδιαφάνεια και η διαφθορά έγιναν η σημαία της πόλης.

Αν δεν βρεθούν άμεσα όχι σωτήρες αλλά πατριώτες εθελοντές με προοδευτικά οράματα που να έχουν τεχνοκρατικές και επιστημονικές γνώσεις ,που να έχουν κολλήσει ένσημα στην ζωή τους , που να γνωρίζουν άριστα την ιδιωτική πρωτοβουλία και βέβαια που να διαθέτουν το ανάλογο ήθος και κύρος …τότε οδεύουμε στην καταστροφή εκ του ασφαλούς.

Και τέτοιοι συμπολίτες μας υπάρχουν πολλοί. Απλά έχουν σιχαθεί αυτά που συμβαίνουν στην πόλη και δεν θέλουν να μπλέξουν με τα πίτουρα…

Όμως αγαπητοί μου συμπολίτες όσο οι οι άξιοι οι ικανοί και οι έντιμοι δεν ασχολούνται με τα κοινά θα επιβιώνουν οι άχρηστοι, οι ανίκανοι και οι ανήθικοι.

Αυτοί που τελικά εκλέγονται με τους ψήφους κάποιων περιθωριακών ομάδων ,που ελλείψει ενδιαφέροντος από τους σωστούς πολίτες έχουν ανακηρυχθεί σε ρυθμιστές της πολιτικής ζωής του τόπου μας.

Γιατί όμως τα λέμε όλα αυτά;

Γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Γιατί βρισκόμαστε πλέον στο και πέντε και όχι στο παραπέντε.

Όλα τα σοβαρά ζητήματα της πόλης έγιναν ένας νέος … ”Τιτανικός”.

-Γενικό πολεοδομικό βρίσκεται στα συρτάρια του Δημάρχου εν κρυπτώ από όλους τους πολίτες !

-Η αλλαγή χρήσης του στρατοπέδου αντί να γίνει μοχλός ανάπτυξης έγινε κεντρικό σημείο οπισθοδρόμησης !

-Το λιμάνι της Κορίνθου οδεύει σε μια ναυτιλιακή χαβούζα στην υπηρεσία του Λεκανοπεδίου της Αττικής

Η περίφημη και πολυσυζητημένη αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου έχει γίνει ερασιτεχνικό παιχνίδι σε χέρια ανεπαρκέστατων “υπευθύνων” (τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου ακόμα δεν ανήκουν στην πόλη!)

-Καμία μα καμία ενέργεια για την αξιοποίηση του μεγάλου Αρχαιολογικού ,ιστορικού και θρησκευτικού πλούτου του τόπου μας.

-Καμία μα καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση της τουριστικής ανάπτυξης (το πρώην Ξενία της Αρχαίας έχει μετατραπεί σε χώρο φιλοξενίας ναρκομανών και σατανιστών )

-Καμία πρόοδος στην χωροθέτηση βιοτεχνικής και βιομηχανικής ζώνης

-Αποφάσεις που μπορούν να αποτελέσουν ταφόπλακα για την Κορινθιακή αγορά και οικονομία (δημιουργία “mall” στην Σωληνουργία ) λαμβάνονται ερήμην του Κορινθιακού επαγγελματικού κόσμου και με την πλήρη αδιαφορία ή και συνενοχή ακόμα της Δημοτικής του αρχής

- Παράδοση ,οικολογία και πολιτισμός της πόλης αφενός σε διωγμό (δημοτική αγορά, πλατεία περιβολάκια) αφετέρου σε χέρια άσχετων και επικίνδυνων τυχοδιωκτών

Μήπως άραγε μπορεί η σημερινή δημοτική αρχή να ισχυριστεί ότι με την δημιουργία κάποιων πεζοδρόμων,(με κακή αρχιτεκτονική και κάκιστης ποιότητος υλικά και εξωφρενικά μεγάλο κόστος κατασκευής) και κάποιων πλατιών για να ενοικιάσει τα κυλικεία σε ημέτερους, οδηγεί την πόλη στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου; Θα ήταν το ανέκδοτο του αιώνα και μόνο γέλια θα μπορούσε να προκαλέσει ένας τέτοιος ισχυρισμός .

Αγαπητοί συμπολίτες επειδή αμέσως ή εμμέσως αρκετοί σοβαροί και ικανότατοι συμπολίτες μας έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να ασχοληθούν με τα κοινά της πόλης με σκοπό να αλλάξει οριστικά σελίδα , θα ήταν κάτι παραπάνω από φρόνιμο να βάλουν στην άκρη το “εγώ” και να προτάξουν το “εμείς” Να βάλουν στην άκρη πικρίες και αδικίες του παρελθόντος και να προτάξουν τα οράματά τους για την πόλη. Εάν συνενωθούν και συνεργαστούν κάποιες αποδεδειγμένα υγιείς δυνάμεις που υπάρχουν αναντίρρητα στην πόλη ,τότε πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα υπάρξει μεγάλη προοπτική γιαυτό τον ευλογημένο τόπο.

Ειδεμή το να μείνει η Κόρινθος στην κρισιμότερη επόμενη πενταετία σε χέρια ανίκανων, εμπαθών, αδιαφανών και “κοντών” από κάθε άποψη διοικούντων , θα αποτελούσε οριστικά την ταφόπλακα στο μέλλον της .

Λάκης Γιαννιδάκης

 Και το τραγουδάκι ασορτί
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails