5/7/13

Δημοτικές Εμπλοκές και Διαπλοκές


 
Με σήμα το Κορινθιακό Κιονόκρανο
 
Δεν είναι μόνο ο αυταρχικός τρόπος με τον οποίο διευθύνει το δημοτικό συμβούλιο ο κ.Σταυρέλης. Δεν είναι μόνο οι νομολογικές ακροβασίες που χρησιμοποιεί κάθε φορά κυρίως σε υπεράσπιση του έργου της δημοτικής πλειοψηφίας από την οποία προέρχεται. Δεν είναι μόνο η εξόφθαλμη κλίση του να αγνοεί την (όποια) αντιπολίτευση και το εκρηκτικό πάθος του όταν κάτι δεν πάει καλά.

Δεν είναι μόνο το ότι ο δήμαρχος έχει βρει το άλλο του εγώ στον Πρόεδρο και συνδημαρχεύουν την πόλη, ο καθένας με ευδιάκριτους και αλληλοσυμπληρούμενους ρόλους. Ο ένας μάστορας πχ στην εκτροπή του κέντρου βάρους και σημασίας κάθε θέματος πέρα από κάθε κοινή λογική, ο άλλος επενδυτής σοβαροφάνειας και «νομιμότητας» … της εκτροπής ! 

Δεν είναι μόνο ότι στο παρόν δημοτικό συμβούλιο υπάρχει πληθώρα δημοτικών συμβούλων που πάσχουν από αφωνία, αδιαφορία και δυσπροσαρμοστικότητα θυμίζοντας έντονα τις γνωστές και περίφημες γλάστρες σε τηλεοπτικά κανάλια και τα παλιά αλλά πάντα επίκαιρα εκείνα δέντρα που φυτρώνουν μόνο και μόνο για να ψηφίζουν.

Δεν είναι μόνο ότι εξ αιτίας αυτού του παραπάνω και ως αντίδοτο στην μονοτονία έχει επικρατήσει ένα άκρως φιλικό κλίμα σε όλες τις πτέρυγες  του συμβουλίου όπου ο ένας με τον άλλο προσφωνούνται, πλέον, με τα μικρά τους ονόματα και με το πρόθεμα Ρε… (Κώστα πχ), για να μη πούμε και άλλα.

Δεν είναι μόνο ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως διαχωριστική γραμμή δημοτικών παρατάξεων, καμία έννοια πολιτικής, κανένας ρόλος,  κανένας τίτλος, κανένα πρωτόκολλο, κανένας κανονισμός, κανένας εν τέλει σεβασμός στον θεσμό  Δήμος.

Δεν είναι μόνο ότι Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου  Κορινθίων έχουν μετατραπεί σε συνάξεις της παρέας για τα πούνε αναμετάξυ τους  … τα παιδία. Τα παιδιά με τα μπλουτζινάκια τους, τα καρό πουκαμισάκια και τα έγχρωμα τίσερτς!

Είναι η κρυφή ενδόμυχη παραδοχή όλων μας ότι η ποιότητα αυτού του δημοτικού συμβουλίου είναι δυσθεώρητα χαμηλή. Είναι η έντονη αντίφαση μεταξύ της ποιότητας και της ιδιαίτερης δυσκολίας των καιρών που ζούμε. Είναι η βαθειά θλίψη και πίκρα που αφήνει αυτός ο  αντικατοπτρισμός της τοπικής μας κοινωνίας. Και αν και πλησιάζουμε προς τις επόμενες εκλογές  τίποτα δυστυχώς δεν μοιάζει αρκετά πειστικό ότι κάτι θα αλλάξει …σ’αυτό τον πάτο του βαρελιού.

Φαντάσου την Κόρινθο 2014 και μετά !!!!

(αν και τα έχουμε ξαναπεί) Οι Απέναντι

Υγ.1 Προς τον κ. Γιάννη Γκεζερλή [ και όχι μόνο ].  Κύριε , αργήσατε !!!
Υγ.2 Τι κάνει ο Γ.Γ του δήμου εκτός από το να πηγαίνει σε εκδηλώσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails