29/8/13

Τούμπανα και επίφαση δημοκρατίας


 
 
Πεντακοσαριές χιλιάρικα στον αέρα
 
 

¨Τα έχουμε πάρει¨, πάλι. Δείτε παρακαλούμε το βίντεο από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και τα ζητήματα που θέτει ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Κορδώσης (και οι επόμενοι Α.Γουγάς και Γ. Γκεζερλής), την αντίδραση του δημάρχου και το απίστευτο κλείσιμο του θέματος από τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ν. Σταυρέλη.


 

Θα παρατηρήσετε ότι η επιχειρηματολογία Κορδώση είναι λεπτομερής και τεκμηριωμένη. Θα παρατηρήσετε  την αμηχανία του δημάρχου αλλά και την ασεχτοσύνη του με το θέμα, μέχρι που ζητάει τα χαρτιά από τον Πρόεδρο. Φοράει τα γυαλιά,βλέπει το θέμα κάνει ένα διάλειμμα και ασχολείται με το κινητό του και λίγο αργότερα την κάνει μαλακά και ήσυχα. Θα παρατηρήσετε προφανώς την αγωνία του Προέδρου να κλείσει το θέμα. Τη γρηγοράδα περιφοράς του λόγου. Θα παρατηρήσετε, όταν ο φακός γυρνάει προς τον Γκεζερλή, την άδεια από δημοτικούς συμβούλους αίθουσα. Θα παρατηρήσατε ότι, ακολουθώντας την δημοκρατική διαδικασία, το θέμα τίθεται σε ψηφοφορία.Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία χωρίς τεκμηριωμένη εισήγηση και αναρωτιόμαστε αν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας είχαν διαβάσει την ημερήσια διάταξη.

Γνωρίζει κάποιος γιατί ο κ. Κορδώσης έκανε όλη αυτή την παρέμβαση; Τι απάντηση πήρε στα όσα καταλόγισε και στα όσα ρώτησε; Μήπως την ίδια που θα έπαιρνε αν δεν έλεγε τίποτα και δεν έκανε όλη αυτή την δουλειά;

Το ίδιο ισχύει και τις άλλες παρεμβάσεις Γιώτη, Γουγά και Γκεζερλή. ΤΙΠΟΤΑ.

Κανένας και ιδιαίτερα ο δημοκράτης Πρόεδρος (ακόμα Πασοκ), δεν ίδρωσε και δεν ανησύχησε. Κανένας και ιδιαίτερα ο δημοκράτης Πρόεδρος, δεν σκέφτηκε, ρε μήπως … να το ξαναδούμε. Τίποτα. Τα πεντακόσια χιλιάρικα είναι «καταδικασμένα» να πάνε στα τούμπανα, στον Τουλιάτο και την ΕΠΕΚ των κ.Σπινθάκη-Ασημακόπουλου-Νταβαρίνου. Τον όποιο Τουλιάτο, γιατί το σενάριο αυτό επαναλαμβάνεται συνεχώς με διάφορους αποδέκτες και διάφορα ποσά που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν διαφορετικά υπέρ της ανάπτυξης. Ποια κρίση, ποια πεινασμένα παιδιά και ανθρώπους, που λέει ο Γιώτης. Ντάμπα ντούμπα τα ρα ρα……..

Και  … τίθεται το θέμα σε ψηφοφορία … και περνάει … κατά πλειοψηφία !!!

Μπορεί κάποιος να μας πει ΠΟΙΟΣ ψήφισε υπέρ;

Ποιο, στην άδεια αίθουσα, ήταν το σκόρ;

Όβερ ήταν ή άντερ;

Ν. Σταυρέλης : - Άλλο θέμα. Πάμε παρακάτω !

Ο κ.Κορδώσης προχώρησε ακόμα περισσότερο στη συνέντευξη που έδωσε στο Θύμιο Τσαρμπό.Φωνή βοώντος.... 




Εμείς να κάνουμε μια διευκρίνιση:Τα 500.000 ευρώ και βάλε δεν είναι τζάμπα επειδή προέρχονται από το ΕΣΠΑ.
Η Ελλάδα έχει συμμετοχή στο ΕΣΠΑ με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Να πούμε και άλλα; Όχι. Δεν χρειάζεται. Μια εικόνα, λένε οι Κινέζοι, 1000 λέξεις. Εδώ υπάρχουν χιλιάδες εικόνες στο βίντεο. Εικόνες με παλαιοκομματικές φιγούρες με παλαιοκομματική νοοτροπία από αυτές που μας φτάσανε στο χείλος του γκρεμού και που τώρα θέλουν να μας σώσουν.Μέσα από συνεργασίες με ΜΗΚΥΟ και όλα τα κοράκια που πεινάνε και θέλουν χρήμα ζεστό.Έρχονται και εκλογές ε;

 

Εμείς και Εμείς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails