23/7/14

Οι κίνηση των 52




Θα πάρουμε ως υπόθεση εργασίας ότι η τρίτη κατά σειρά υποψηφιότητα του Αλέκου Πνευματικού για τον δήμο Κορινθίων αποτελεί σπάνιο δείγμα στην αυτοδιοικητική πραγματικότητα μεγάλων δήμων.
Επίσης ως υπόθεση εργασίας θα δεχθούμε ότι αυτή η υποψηφιότητα κατάφερε να ισομοιράσει τους ψηφοφόρους του δήμου στο απόλυτο σχεδόν 50 /50, ενάντια σε κάθε λογική εκλογική πρόγνωση ή στατιστική πρόβλεψη.
Θα προϋποθέσουμε τέλος ότι η πρόταση υποψηφιότητας απευθυνόταν σε ένα εκλογικό σώμα ισουψών και ισοβαρών ψηφοφόρων χωρίς τις πραγματικές διαφορές (μορφωτικό επίπεδο, κοινωνική τάξη, ηλικία, πολιτική άποψη, μέσα από την πόλη, έξω από αυτήν κλπ)

Θα σταθούμε μόνο στους 52 ψηφοφόρους που έδωσαν πλεονέκτημα στην υποψηφιότητα Πνευματικού και θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε ποιοι είναι !
Τι μπορεί να βάρυνε στην σκέψη και στην τελική τους απόφαση που να κάνουν την κίνηση και να δώσουν αυτήν την παραπάνω ψήφο υπέρ του Αλέκου.

Να πείστηκαν από τον Αλέκο και την επιχειρηματολογία του;
Να σκέφτηκαν, καλός είναι τούτος, έχει κάνει και έργα;
Να είπαν, αυτό τον ξέρω, τον έχω δει στην τηλεόραση, ο άλλος ποιος είναι;
Να υπολόγισαν στο … χορτασμένος πια, … πόσο άλλο;
Να τον θεώρησαν, δικό μας παιδί ενώ ο άλλος πολύ …. κυριλέ;
Να βασίστηκαν στο νερό της Στυμφαλίας που θαα πάει σε όλο τον δήμο;
Να τσαντίστηκαν με τα κρουαΖΕρόπλοια;
Να υπερθεμάτισαν τον χαρακτήρα του Αλέκου, την στενοκεφαλιά του, τον τσαμπουκά και την μαγκιά του, το γούστο και την αισθητική του;
Να ήταν πιο κοντά στην πολιτική του διαδρομή, τα πέρα δώθε και στο γνήσιο λαϊκό αριστερό παιδί της προπαγάνδας του;
Να φοβήθηκαν οι «αριστεροί» την μόλυνση από τα κωλοβακτηρίδια της δεξιάς;
Να γουστάριζαν τέλος – έστω και κρυφά - την παρουσία αυτού, της παρέας του και των ομοτράπεζων τους, τα τελευταία επτά περίπου χρόνια που με την Πορεία Ευθύνης στο τιμόνι και με τα φτερά του Πήγασου έκανε την πόλη …. να πετάει;

Ειλικρινά δεν έχουμε την απάντηση. Ίσως και όλα μαζί από λίγο.
Αυτό που σίγουρα δεν βάρυνε στην σκέψη τους είναι ότι με αυτή τους την απόφαση η δωδεκαετία Πνευματικού θα μείνει στην ιστορία της πόλης ως μνημείο ανωριμότητας, φόβου στο νέο, άκρατου και χαμηλής ποιότητας συντηρητισμού και ολότελα λανθασμένων πολιτικών κριτηρίων (αν υπάρχουν).
Για να μη μιλήσουμε για παντελή έλλειψη αυτοδιοικητικής σκέψης!
Ας κοιταχτούν στον καθρέπτη αυτοί οι 52 συμπολίτες και ας αναρωτηθούν, αυτό το αρχαίο, το δίς (τρίς στην περίπτωση μας) ουκ ανδρός σοφού, είναι άραγε σωστό ή όχι;
Οι Απέναντι
Υγ. Και, … εμείς οι υπόλοιποι τι φταίμε;Τι φταίμε που ψηφίζετε άλλα αντί άλλων;
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails