15/9/14

Με ή χωρίς, πέτυχε!



   Με σγουρό βασιλικό, σταυρούς,πετραχήλια θα μας τάξουν οι ορκισμένοι.....


Το διαβάσαμε και μας έκανε εντύπωση.
Ο Πνευματικός (με την ανανέωση) ξήλωσε το (λεγόμενο) «σύστημα Πνευματικού» με το παροπλισμό των Φαρμάκη, Σταυρέλη και Ντιγκιρλάκη !!!
Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς σε αυτή την βαθυστόχαστη πολιτική ανάλυση που προέρχεται από βαθειά πολιτική – δημοκρατική πράξη.

Κατ’ αρχήν ο ορισμός των νέων αντιδημάρχων είναι εκ του Νόμου υποχρέωση του κάθε δημάρχου. Η ανανέωση στις τάξεις των αντιδημάρχων επιβάλλεται όχι μόνο για λόγους – έστω και τύποις- δημοκρατίας αλλά και από την ανάγκη κάθε αρχής να δώσει ευκαιρίες σε νέους συμβούλους να κάνουν μια πιο δυναμική εμφάνιση δίνοντας ώθηση στο όλο σχήμα.
Ο Πνευματικός ακόμα και αν ήθελε δεν θα μπορούσε να κρατήσει τους ίδιους αντιδημάρχους από την στιγμή που το ισόψηφο σχεδόν εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει και μειωμένη απόδοση και κόπωση του σχήματος του. Η ανανέωση δε ήταν μονόδρομος με επιπλέον δεδομένο ότι κάθε υπόσχεση ή υποχρέωση είχε σχεδόν εκπληρωθεί από την προηγούμενη οκταετία.

Το γιατί ο Αλέκος χαρακίρισε τους συγκεκριμένους είναι ένα ερώτημα. Ο Φαρμάκης σίγουρα έδειχνε ότι έμενε από βενζίνη, εδώ και πολύ καιρό. Ο Σταυρέλης μάλλον μπούχτισε να καλύπτει τα αυτονόητα ως –και- εκπρόσωπος τύπου, πασχίζοντας ταυτόχρονα να δώσει οσμή δημοκρατίας ως πρόεδρος του ΔΣ. Ο δε Ντιγκιρλάκης τι να κάνει ο άνθρωπος που από τεχνολόγος τροφίμων ανέχτηκε τόσα χρόνια τις τρέλες των μηχανικών στις τεχνικές υπηρεσίες, με τα περίεργα σχέδια που ήταν ιερογλυφικά για αυτόν. Έδωσε ρέστα.'Αλλωστε τώρα έχει να ασχοληθεί και με την επιχείρηση που έστησε με τον Αρκά εργολάβο του δήμου και πάσης Πελοποννήσου Μουρούτσο.Που χρόνος για αντιδημαρχίες, η μπύρα πρέπει να πουλήσει και για να πουλήσει πρέπει κάποιος να τρέξει.
Καλά τα λέμε ή να τα διορθώσουμε;

 Το γιατί ο δήμαρχος δεν χαρακίρισε και τους υπόλοιπους παλιούς είναι ένα άλλο ερώτημα παρά τα περί συνδυασμού παλιών και νέων που δεν πείθουν παρά μόνο τους ποδοσφαιρόφιλους, ε; κόουτς;

Από την άλλη. Η παραδοχή -έστω και με το πρόθεμα «λεγόμενο»-, του «συστήματος Πνευματικού» που ξηλώθηκε (!), γεννά ένα ερώτημα. Το «σύστημα Πνευματικού» είναι άραγε μόνο οι τρείς που υποβαθμίστηκαν; Δεν είναι πολύ βαρύ για τους τρείς και πολύ άφιλο για τους υπόλοιπους που δεν αναφέρονται, ανήκουν όμως στο κλάμπ;
Παρεκτός και η βαθυστόχαστη πολιτική ανάλυση να μην φτάνει σε τόσο … βάθος!

Ας μην όμως διυλίζουμε τον κώνωπα. Η ανανέωση, ανάγκη ή όχι, με ή χωρίς το σύστημα, είναι ήδη επιτυχημένη!
Ο κόουτς  έκανε και μια κίνηση ματ, πλέρια πολιτική και αξιακή.
Η αντιδημαρχοποίηση της γιατρίνας  στις διοικητικές υπηρεσίες χωρίς προηγούμενα ένσημα είναι δίκοπο μαχαίρι.'Η είναι απλά λόγω θαυμασμού προς το ωραίο φύλο, για να μην γκρινιάζουν οι αριστερές φεμινίστριες-συριζαίες και όχι μόνο;
Η αντιδημαρχοποίηση του κ Στ. Κεφάλα, του κατά κοινή ομολογία, πιο άχρωμου, άοσμου, αμίλητου έως και αόρατου επί 8 χρόνια συμβούλου του, είναι μεν ρίσκο αλλά θα βγεί, σαν του Φετφαντζίδη και θα το δείτε.

Οι Απέναντι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails