14/5/10

Πουλάκια μου αηδονάκια μου


Πουλάκια μ’ αηδονάκια μου, γοργά μου χελιδόνια,

μην είδατε την κλεφτουριά και τους καλούς λεβέντες;
Ψηλά -ψηλά στα έλατα στους κρύους τους αέρες;
-Νεψές προψές τους είδαμε σε κάτι κορφοβούνια,
με τα παχιά τα έλατα σε μια ψηλή ραχούλα.
Kαι σούγλιζαν παχιά αρνιά και ρίχναν στο σημάδι.
Και ψέλναν την Ανάσταση και το Χριστός Ανέστη!
(δημοτικό της Αρκαδίας)
 
 
Αφιερωμένο........ στον χλοοτάπητα της Εθνικής Αντιστάσεως και στις νύχτες της Κορίνθου που όπως μας λέει ο Διογένης  ''Δυο από τους κυριότερους δρόμους της Κορίνθου που διατρέχουν τη «καρδιά» της πόλης μας, όπως είναι η Εθνικής Αντίστασης και η Γ. Παπανδρέου, αναβαθμίζονται αισθητικά με τη τοποθέτηση χλοοτάπητα και εμφύτευση νέων δένδρων.

Η Εθνικής Αντίστασης, στις δύο πλευρές της δεντροφυτεύεται καθ' όλο το μήκος της, ανακατασκευάζονται οι πεζόδρομοί της με νέου τύπου πλάκες και δρομολογείται η τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα κατά μήκος των νησίδων της. Η επέμβαση αυτή θα συμπληρωθεί με την απαραίτητη τεχνητή βροχή και θα ολοκληρωθεί με την εγκατάσταση φωτισμού στις βάσεις των φοινίκων.
Έτσι τις νυχτερινές ώρες, το κέντρο της Κορίνθου θα αποκτήσει μία εντυπωσιακή εικόνα. Το φώς που θα κυριαρχεί ιδίως στο πεζοδρομημένο τμήμα του θα αναδεικνύει απέναντι το σύμβολο της πόλης μας τον Πήγασο.
Ενώ στην Εθνικής Αντίστασης τοποθετήθηκε έτοιμος χλοοτάπητας, στις νησίδες της Γ. Παπανδρέου επιλέχθηκε η σπορά λόγω της μεγαλύτερης σε τετραγωνικά επιφανείας τους. Με τη προσθήκη και εδώ της τεχνητής βροχής, θα διασφαλιστεί η απαραίτητη υγρασία για να διατηρήσει αναλλοίωτη την εικόνα του χλοοτάπητα.
Οι δύο αυτοί δρόμοι που συναντώνται κάθετα στο σημείο της σιδηροδρομικής γραμμής, λειτουργούν ως «πύλες» της κεντρικής εισόδου της Κορίνθου.
Με τη δενδροφύτευση και το φωτισμό, θα αναδειχθεί η αισθητική του κέντρου του διευρυμένου δήμου μας και θα βελτιώσει τη ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.
Επιπλέον, ο φυσικός χλοοτάπητας στις παραπάνω νησίδες, θα λειτουργήσει σαν ένα «πράσινο χαλί» για να «υποδεχθεί» τους επισκέπτες του, είτε στη διαδρομή τους προς τα καλάμια είτε προς το εμπορικό κέντρο της φιλόξενης πόλης μας.''

Αν μας ενδιαφέρουν οι μέρες τι θα κάνουμε σερ ; Θα μπορούμε να ξαπλώνουμε στο χορτάρι σαν τα παιδιά των λουλουδιών; Πριν μας πιτσιλίσει η τεχνητή βροχή;
Δόξες ο Πήγασος! Δύο δρόμοι με φώτα για να αναδειχθεί το σύμβολο της πόλης. Η αισθητική αναβάθμιση στην τούρλα της.
Και μια  μεγάαααλη απορία: Ποιός γράφει αυτά τα χαριτωμένα από το Δήμο Κορινθίων; (του Διογένη δεν είναι, νομίζουμε  το ξέρουμε το στυλ γραφής,  αλλά μυρίζει απ' ευθείας από το εμπνευστήριο του  δημοτικού μεγάρου. Φωτούλα μήπως εσείς ; Χαράλαμπε, Δημήτριε, Μιχαήλ, Ιωάννη, Νικόλαε -τώρα που είσαι πιό λάσκα - μήπως εσείς; )
Ε, λοιπόν αυτός ή αυτή-  κόβεται στην έκθεση από εμάς. Να επανέλθει το Σεπτέμβριο και βλέπουμε.
Δεν διορθώσαμε τίποτα! Τα αφήσαμε χύμα για να τα καμαρώνετε. Μόνο  χρωματίσαμε τα μαργαριτάρια.

Πουλάκια μου αηδονάκια μουουουου...............................
Πάμε να καβαλήσουμε τον Καλλικράτη, το νέο δήμο, τους φοίνικες και ότι βρούμε μπροστά μας!
Ποιός Κριαράς, ποιός Μπαμπινιώτης,   ποιός Τριανταφυλλίδης; Εδώ στην Κόρινθο γεννιέται η νέα ελληνική γλώσσα και πίσω της ακολουθεί χαρωπή η αισθητική.
Κύριε Αναγνωστόπουλε που είσαι; Δικό σου. Τα κυνηγάς κάτι τέτοια ή κάνουμε λάθος;

Περάσαμε υπέροχα απόψε στην εαρινή  σύναξη του μπαλκονιού με τις βουκαμβίλιες.
Νάστε καλά μωρέ, εκεί στο δήμο. Να τα μαζέψετε τα μαργαριτάρια και να τα βάλετε  σε γιγαντο-οθόνη το καλοκαίρι για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις  στην κατηγορία '' Εν Κορίνθω κωμωδίαι και ιστορίαι  '' Θα γελάσει και ο κόσμος και δεν θα σας κοστίσει τίποτα.

 Δικοί σας πάντα, αλλά από  μακριά

'Ολοι εμείς

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σκεφτείτε πόσο κόπο και χρόνο χρειάζεστε ώστε να γράψετε κείμενα για εσωτερική κατανάλωση στη Κίνηση, δηλαδή τους 50 που σας διαβάζουν. Καταλαβαίνω την ανάγκη για ένα όργανο καθοδήγησης των φίλων σας αλλά βρε πουλάκια μου, αν με τόσο γκεμπελισμό δεν έχετε καταφέρει να έχετε πάνω από 50, τι άλλο περιμένετε? Είναι ένα δράμα, έτσι?

Νίκος

Κορινθίων Βίος και Πολιτεία είπε...

Ο μετρητής είναι ανοιχτός για να βλέπετε ποιοί μας διαβάζουν και από που. Site metre παρακάτω αριστερά.Αλλά μάλλον δεν έχετε ιδέα.
Δεν πειράζει.Πάντως εσείς δεν είστε από τους ''δικούς μας'' έτσι;
Άρα ήδη έχουμε έναν αναγνώστη εκτός των 50!!!
Και το δράμα γίνεται ελαφρύτερο.

Ανώνυμος είπε...

Το δράμα φίλε είναι να υπάρχουν γκεμπελίσκοι σαν και εσένα και γκεμπελάρες σαν τον Αλέκο. Αλλά όπως η ιστορία ανέδειξε το «μεγαλείο» του Γκέμπελς έτσι και το «μεγαλείο» του Αλέκου και φυσικά των υποστηρικτών του, όπως πχ εσείς, θα αναδειχθεί και αυτό, οσονούπω. Τότε να σας δω…..

Ανώνυμος είπε...

Έχετε δίκιο! τα είδα και εγώ.
Μόνο που δεν είναι ακριβώς περιστέρια. Είναι δεκαοχτούρες.
'Αμα βγει γκαζόν εκεί, εγώ ξυρίζω το κεφάλι μου!!

Νίκος

Related Posts with Thumbnails