8/7/11

Πλατεία Γ. Ανδρέου!!!!



« Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων τη Δευτέρα 30/06/2011 και οι σημαντικότερες αποφάσεις που λήφθηκαν είναι οι παρακάτω:
• Ομόφωνα αποφασίστηκε να δοθεί το όνομα του αείμνηστου Αντιδημάρχου ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΕΟΥ στη νέο-κατασκευασθείσα πλατεία του σχεδίου πόλης Αγ. Γεωργίου. Αποτελεί χρέος τιμής για τη Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμο Κορινθίων, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης στο νέο άνθρωπο που αφιέρωσε 4 πολύτιμα χρόνια της ζωής του για το καλό του Δήμου Κορινθίων, να ονομαστεί η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κόρινθο, την οποία ο ίδιος οραματίστηκε και επέβλεψε τις εργασίες κατασκευής, ως πλατεία Αντιδημάρχου ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΕΟΥ       »

To παραπάνω απόσπασμα είναι από ανακοίνωση του Δήμου Κορινθίων για τα πεπραγμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρώτο πρώτο το θέμα, πρώτη απόφαση.

Οι άνθρωποι και αυτού του ΔΣ αποδεικνύουν έμπρακτα και καταγράφουν το γεγονός ότι ζουν σε έναν άλλο κόσμο. Στην, κατά την νεολαία, κοσμάρα τους.

Εδώ ο τόπος καίγεται από τα προβλήματα. Στο Δήμο, όπως σχεδόν σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, τίποτα δεν δουλεύει. Όλα είναι στον αυτόματο εκτός από το μαύρο μέλλον και αυτοί ασχολούνται με ονοματοδοσίες δρόμων και πλατειών.

Να σκεφτείτε μόνο ότι, συμπτωματικά, την ίδια μέρα που έπεσε αυτός ο σοβαρός πολιτικός προβληματισμός (μαζί με τον άλλον της τριήρης!), κατελήφθη η αίθουσα του ΔΣ από τους αγανακτισμένους της Πλατείας Περιβολάκια. Και ενώ στην αίθουσα ακούστηκε ένας άλλος, αδιαμφισβήτητα πιο επίκαιρος, πολιτικός προβληματισμός, δεν στάθηκε ικανός να αποτρέψει τους εκλεγμένους από το να αποδώσουν έμπλεοι συγκίνησης και φουλ μέσα στο χρέος τιμής, το «ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης» προς τον εκλιπόντα.

Αν αυτό δεν δείχνει ότι είναι εκτός πραγματικότητας. Αν αυτό δεν είναι αρνητική πολιτική. Αν αυτή η απόφαση δεν είναι έλλειψη –τουλάχιστον- ιστορικής μνήμης και ευαισθησίας, τότε δεν ξέρουμε τι είναι.

Δεν είχαμε και δεν έχουμε τίποτα με τον εκλιπόντα, ως άτομο και ως πολιτική προσωπικότητα. Το αντίθετο μάλιστα. Ο εκλιπών ήταν αξιόλογος άνθρωπος με πολλά προσόντα και ελπίδα για την παράταξη του για την μετά Πνευματικό εποχή. Και είναι πλήγμα για την πολιτική της πόλης η απουσία του.

Όμως και για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, η σύντομη παρουσία του και συμμετοχή του στα κοινά και η ως εκ της θέσης του, παραγωγή του όποιου έργου, δεν δικαιολογεί σε κανένα σοβαρά σκεπτόμενο την απόδοση μιας τέτοιας τιμής.
- Πόσοι και πόσοι άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι, δεν έχουν καταγράψει και πολλαπλά μεγαλύτερη θητεία στα κοινά και μεγαλύτερο έργο.

- Πόσοι και πόσοι Δήμαρχοι, από ιδρύσεως της Κορίνθου μέχρι σήμερα, δεν έχουν φτιάξει πράγματα, δεν έχουν αφήσει έργο χαρακτηριστικό σε αυτή την πόλη. Έργο που το ζούμε και το βλέπουμε ακόμα και σήμερα.

- Υπάρχουν τόσοι και τόσοι παράγοντες, προσωπικότητες κύρους, Κορίνθιοι, που έχουν διακριθεί ακόμα και έξω από τα κορινθιακά σύνορα, με το έργο τους ή την κοινωνική προσφορά τους. Γιατί αυτοί δεν τυγχάνουν της τιμής να δοθεί το όνομα τους σε ένα δρόμο ή μια πλατεία της πόλης; Και το δικαιούνται και ιστορικά προηγούνται και επιδεικτικά αγνοούνται με αυτή την απόφαση.

Η όποια συναισθηματική φόρτιση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ιστορική μνήμη και την ευθύνη- αίσθηση καθήκοντος του ΔΣ απέναντι τους.

Ανιστόρητη, συντεχνιακή (ευλογάμε τα ίδια μας τα γένια) και κοντόφθαλμη απόφαση, δυστυχώς ομόφωνη! Και αυτό είναι το δεύτερο ενδεικτικό σημείο.  

Κανείς δεν βρέθηκε να σκεφτεί, να αρθρώσει μια άλλη διαφορετική πρόταση, να διαφοροποιηθεί βρε αδερφέ, από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις; Κανείς δεν βρέθηκε να ψηφίσει λευκό; Κανείς δεν είχε το ανάστημα και την γνώση .. να απέχει; Μα τι νερό είναι αυτό που πίνουν στο ΔΣ που αναστέλλει τις πνευματικές τους ικανότητες (που αναμφισβήτητα, εκτός αιθούσης, έχουν) και τους οδηγεί σε τέτοιες και άλλες παρόμοιου πολιτικού βάρους, «ομοφωνίες»; Τι θα πρέπει να σκεφτούμε;

Γιατί αν για την Ώρα Ευθύνης υπήρχε ένας λόγος για να τιμήσει τον ομόσταυλο της εκλιπόντα, τι λόγο είχε ο Δήμος Μπροστά, η Κίνηση Πολιτών και εκ του ΚΚ κα Τσαρμπού; Αντιπρόταση τεκμηριωμένη, ικανή να την υποστηρίξουν μέχρι τέλους από την δακρύβρεχτη επίθεση της δημοτικής αρχής, δεν είχαν; Αν είχαν τι φοβήθηκαν; Τι τους έκανε να αλλάξουν γνώμη;

Τώρα δεν θα έχει δίκιο ο Δήμαρχος να λέει : Μαζί το κάναμε!

Δυστυχώς η έλλειψη παραγωγής πολιτικής στη πόλη μας είναι πολύ εμφανής όπως και η απουσία των κκ. Γιώτη και Κασίμη από αυτό το ΔΣ. Για τους παρόντες και εις ανώτερα!

Οι Απέναντι

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια πρόταση!
Εαν για τα 4 χρόνια μιας άχρωμης και άοσμης παρουσίας του "συχωρεμένου"Γ.Άνδρεου "χρωστούσαμε" μια πλατεία προτείνω στο Δ.Σ να μετονομάσουν την Κόρινθο σε "Πνευματικούπολη"μετά απο 2 συνεχόμενες τετραετίες του Αλέκου και με τετοιο έργο όπως οι "καλέσθητοι" πεζόδρομοι και τα "υπεροχα" αγάλματα απανταχού της πόλης...
τι λετε;
δεν ειναι ωραία ιδέα;

ενας δημοτης Κορινθίων

Ανώνυμος είπε...

Σωστά το θέτετε αλλά ξέρετε ότι στην πόλη μετράει περισσότερο η ευκαιριακή συγκίνηση και φόρτιση και όχι η ιστορία.
Υπάρχει άραγε πρόβλεψη για μια πλατεία Νίκου Κουϊνη ή ένα δρομάκι στο όνομά του;
Ίσως να μην ήταν τόσο σημαντικός κατά τη δημοτική αρχή.
Η αντιπολίτευση ;
Εδώ τι να πεις;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι πιστεύω ότι σωστά έπραξε το δημοτικό συμβούλιο. Πρέπει όμως να φτιάξει και μία πλατεία με όνομα Μάγια Φουριώτη για να τιμήσει την προσφορά απλών πολιτών που συνεισφέρουν,

Related Posts with Thumbnails