29/8/12

To Στρατόπεδο της Υποκρισίας


Τα γεγονότα που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες με το θέμα του στρατοπέδου  είναι πολλά . Μέσα σε λίγες ώρες αποκαλύφθηκαν πράγματα καταστάσεις  θέσεις και ενέργειες  που για κάθε λογικά σκεπτόμενο Κορίνθιο πέραν μιας αίσθησης απογοήτευσης φανερώνει και το μέγεθος της υποκρισίας και της ανικανότητας των ιθυνόντων. Την παντελή απουσία πολιτικής αλλά και ακόμα  ανθρώπινης ηθικής.
Με σημείο αναφοράς το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στην Κόρινθο, ένα δημοτικό συμβούλιο για σεμινάριο, το χειρότερο ίσως των πενήντα τουλάχιστον τελευταίων δεκαετιών που όποιος Κορίνθιος δεν το έχει δει πρέπει να το δει επειγόντως, Θα πάρουμε έναν προς έναν τους συμμετέχοντες για να δούμε τι είπαν και κυρίως τι δεν είπαν σε αυτή την συνεδρίαση. Τι απεκάλυψαν  και τι τεχνηέντως έκρυψαν από τον τηλεοπτικό φακό και την κοινή γνώμη.
 
Πάνος Μπεγλίτης. Ο πρώτος και μέγιστος των Κορινθίων. Ο σημαιοφόρος του Πασόκ στην Κορινθία και όχι μόνο, ο πρώην υπουργός,  πρώην βουλευτής και νυν απλός πολίτης. Το ότι ήταν, όπως σχεδόν πάντα, στον δικό του  κόσμο, είναι αυταπόδεικτο και κοινώς παραδεκτό. Το να μιλάς σε ένα καυτό δημοτικό συμβούλιο με θέμα λαθρομετανάστες στο 6οΣΠ, για τον Σαμαρά την κυβερνητική τρόικα και τις εσωτερικές τους σχέσεις, είναι τουλάχιστον  απίστευτό. Απίστευτο είναι ακόμα και το γεγονός να αποποιείσαι κάθε ευθύνη για το 6οΣΠ όταν μερικούς μόλις μήνες πριν κορδωνόσουν στο γυαλί, ως αρμόδιος υπουργός, παρέα με τον Αλέκο για την λύση ¨προς όφελος όλων των Κορινθίων¨ (και) του θέματος του στρατοπέδου και δεχόσουν συγχαρητήρια. Και είναι αδιανόητη η δικαιολογία ότι δεν πρόκαμες (γιατί σε ξαποστείλανε) να κλείσεις την δουλειά για ένα, μόλις ένα χαρτί. Μια υπογραφή, αυτή του φίλου σου Βαγγέλη Βενιζέλου. Δεν θα πούμε ότι θα αρκούσε ένα τηλέφωνο αν ήθελες να κλείσεις το θέμα θα πούμε μόνο κάτι που ξέρει και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας. Όταν αναλαμβάνεις μια υπόθεση τόσο σοβαρή παίρνεις τον φάκελο στην μασχάλη και τρέχεις από υπουργείο σε υπουργείο μέχρι να τον κλείσεις και να τελειώσεις την δουλειά. Ο κ. Μπεγλίτης όμως πήρε … τον Αλέκο και βγήκαν στα κανάλια και μετά … δεν πρόκαμε! Δεν πρόκαμε και φταίει, είπε, … ο Κόλλιας!   Όχι.
Ο κ. Μπεγλίτης δεν έχει το ακαταλόγιστο. Είναι, πολύ  λίγος για οτιδήποτε και σιγά σιγά το αποδεικνύει. Και έχουν δίκιο όσοι τον αποδοκιμάζουν. Ο κύριος τίποτα που έλεγε και κάποιος παλιός γνώριμος, του ταιριάζει γάντι.

Νίκος Ταγαράς. Το ύψος της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, νυν ύψος του Κοινοβουλίου.Ατσαλάκωτος πάντα. Αν και μέλος στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής δεν είχε πάρει πρέφα για το θέμα! Του το κρύψανε του ανθρώπου και δεν ήταν αυτός που ενημέρωσε τον κουμπάρο Β. Νανόπουλο για λαθρομετανάστες κλπ δύο μόλις μέρες πριν. Ε ,λοιπόν ο κ. Νίκος και το ήξερε και δεν έκανε τίποτα και το είπε στον κουμπάρο και την αθώα περιστερά εποίησε παίζοντας το μουλωχτό θύμα των περιστάσεων. Ο κ. Ταγαράς ένα πράγμα δεν είναι, δεν είναι ανόητος. Όμως επειδή δεν υπάρχει δικαιολογία τι να πει; Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

 

 Χρίστος Δήμας
Βάζουμε μεγάλη φωτογραφία για να γεμίσει το πολιτικό κενό.
Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε και για τον νεαρό κ. Δήμα. Αν και με πατέρα αλεπού ο νεαρός είναι μάλλον σε στενό κοτέτσι για τις δυνατότητες του. Η όποια του παρέμβαση πέρασε, όπως πάντα, απαρατήρητη.Πλην της χτεσινής στη Βουλή με τη Φωτεινή Πιπιλή που κάτι ψέλλισαν τα ΜΜΕ.

Κώστας  Κόλλιας.  Ο απέναντι συν-κυβερνητικός! Καθίκι ο Δένδιας;  Για τον Αβραμόπουλο κουβέντα. Για τους αγώνες του όμως… Αγώνες, αγωνιώδεις αγώνες,  για να λειτουργήσει το στρατόπεδο όπως την παλιά καλή εποχή που το χακί πλημύριζε την πόλη, πολλούς. Ο άνθρωπος δεν ήθελε να αποδοθεί το στρατόπεδο στην τοπική κοινωνία, ήθελε φαντάρια! Τώρα, είχε  βίτσιο ή γνώριζε και αυτός και κάνοντας την μεγάλη απερισκεψία ακύρωσε τα όποια βήματα προς τον δήμο απλώς και μόνο για να βρει (δι’ ενεργειών του) και αυτός μια καλή δικαιολογία. Αν το ήξερες κ. Κώστα ή αν υποψιαζόσουν τον κίνδυνο γιατί δεν το έλεγες ανοιχτά στις εκλογές; Η ευθύνη για την σημερινή κατάληξη του θέματος 6ο ΣΠ είναι μεγάλη για τον κ. βουλευτή. Έκανε το θέμα μπάχαλο και … να τα αυγά του Λαϊκού Συνδέσμου. Λίγη ντροπή κ. Κόλλια… αλλά που.

 
Ευστάθιος Μπούκουρας. Ό έτερος νεαρός εκ των κοινοβουλευτικών. Αυτός όμως είναι αλλιώς. Καταφέρνει να ενημερωθεί εν μέσω της φωτιάς στην επιχείρηση του (που τον κατέστρεψε κατά δήλωση του) για τις ορδές των μεταναστών που κατευθύνονταν στην Κόρινθο και αφήνει την φωτιά και τρέχει στο στρατόπεδο. Το αυγό του Κολόμβου - πως το κατάφερε αυτό; Φανταστείτε λίγο την σκηνή. Η φωτιά μαίνεται και κατατρώει την περιουσία του Στάθη. Αυτός μουτζουρωμένος  και συντετριμμένος σε μία γωνία σκέπτεται τα τρία του παιδιά και ένα δάκρυ κυλάει στο μάγουλό του. Τι θα απογίνουμε, σκέπτεται. Τότε, καταφτάνει ο Μήτσουρας ο καραφλός. Σταματάει μπροστά στον Στάθη και του λέει : Ευπειθώς αναφέρω κ. Βουλευτά ότι τα καθίκια οι λαθρομετανάστες πάνε με αστυνομικά ταξί στην Κόρινθο! Ο Στάθης σηκώνει το κεφάλι, σκουπίζει το δάκρυ και λέει : Η πατρίδα, η Κόρινθος, είναι πιο σημαντική από το κωλομάγαζο. Πάρτε τα στειλιάρια σας και πάμε να την σώσουμε ...  Δυστυχώς η περίπτωση Μπούκουρα και του φορέα του ούτε με χιούμορ δεν σώζεται. Ο λαϊκισμός του υπογείου του πολιτικού συστήματος σε όλο του το μεγαλείο.
Από τότε που ήθελε να εμποδίσει τα τρόφιμα, ξέρει ο κ. βουλευτής πόσες άλλες μετακομιδές μεταναστών είχαμε μέχρι σήμερα;
Βασίλειος Νανόπουλος. Ο Πρόεδρος. Ατσαλάκωτος στο πιο χαμογελαστό. Για την ώρα. Τι πρόεδρος όμως; Πρόεδρος με πολλαπλές πηγές πληροφόρησης επί παντός επιστητού. Κατάφερε να κάνει το υποτονικό Επιμελητήριο, φορέα εξελίξεων και παρεμβάσεων ακόμα και για θέματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Είναι ,λένε, η προσωπική φιλοδοξία που κινεί τον άνδρα. Θέλει, λένε, το χαλιφάτο. Αν πάντως είναι έτσι, με τέτοια καραγκιοζιλίκια, τέτοια ελαφρότητα, τόσο ρηχή πολιτική σκέψη και δράση, δύσκολα θα πείσει.Και ας έχει από πίσω ισχυρό ΝΔ λόμπυ.

Κάποια χρόνια πριν.....
 
 
Και φτάνουμε στον ένα και μοναδικό δήμαρχο, Αλέκο Πνευματικό. Το άνθρωπο που με το παραλήρημα του μας έκανε πανελληνίως ρεζίλι. Τι  πόλεμο κήρυξε, τι μάχες έδωσε με το αντίπαλο κοινοβουλευτικό σύστημα, τι διαδηλώσεις παρέα με τα συντρόφια της Χρυσής Αυγής, τι, τι, τι. Όλα τα έκανε το παλληκάρι. Τώρα, αν είχε ειδοποιηθεί (και αυτός) για τους λαθρομετανάστες και ήξερε αλλά έκανε την πάπια και τα υπόλοιπα για τα μάτια του κόσμου, αυτό δεν μας το είπε. Το αν τα θαλάσσωσε και στο θέμα του στρατοπέδου, όπως και στο λιμάνι και στα μπαζώματα και, και, και … και έκανε μια τρύπα στο νερό δεν μας το είπε. Μόνο που αυτή η τρύπα είναι σαν την μαύρη τρύπα και θα μας ρουφήξει όλους μέσα. Οι μαύροι μετανάστες ήρθαν με την «υπογραφή» Αλέκος Πνευματικός και θα μείνουν στην πόλη μας και στην ζωή μας ποιος ξέρει μέχρι πότε. Τις συνεχείς αστοχίες και την ελλειμματική προσωπικότητα του δημάρχου δυστυχώς εμείς θα την πληρώσουμε. Τους θεατρινισμούς, τα συνεχή, απροκάλυπτα, ψέματα και ασυναρτησίες ων ουκ εστί αριθμός, τις ψευτομαγκιές και τις ασύλληπτες λαμογιές του συστήματος Πνευματικού, δυστυχώς εμείς θα τα πληρώσουμε. Αυτό δε που κάνει εντύπωση με τον δήμαρχο είναι η απίστευτη κολεγιά μία με τον Άδωνη και μία με τον Ευστάθιο. Τυχαίο;;;;
Ρίχνουμε και ένα χαιρετισμό στους παντελώς απόντες Γ. Δέδε και Πέτρο Τατούλη που λειτούργησαν με σιγαστήρα.
Που φτάσαμε, βρε Κορίνθιοι………
Οι Απέναντι


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails