1/12/12

Ο Μαικήνας του Δεκέμβρη και άλλες ερωτικές ιστορίες

                                          To φτερούγισμα του έρωτα στην Κόρινθο

Πρωτομηνιά σήμερα και η Κόρινθος θα χαιρετίσει το Δεκέμβρη της με ποίηση. Ποίηση και μάλιστα περί έρωτος. Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Η Κόρινθος φαίνεται πως έχει τον Ιανό της και το μαικήνα της βεβαίως, βεβαίως.

Αυτόν τον τύπο με τα σπιρούνια, το κυματιστό μαλλί, τα φουλάρια και τις καουμπόυκες ζώνες. Λίκνισμα γοφών, τίναγμα της κεφαλής προς τα πίσω να ταξιδέψει το μαλλί κοιτάει τ’ αγάλματα του δημάρχου και σκέφτεται «εγώ είμαι πιο ωραίος». Κατ’ ευθείαν από την Αναγέννηση αφήνει το πούρο, πιάνει το γύρο, τρώει το γύρο, φουμάρει το πούρο, ρουφάει το Τζόνι Μπλε με καμάρι και τσιμπολογάει λίγο σούσι ντελίβερι.

Σε αυτή τη σημαντικότατη εκδήλωση θα παρευρεθούν διασημότητες των γραμμάτων – δεν γνωρίζουμε αν έρθει και η αοιδός Νταχτιρντίδου- που θα μιλήσουν για τον έρωτα και για την ποίηση μιας κυρίας ενός κυρίου-καλή της ώρα- που δεν την αφήνει να γράψει το όνομα της στην πρόσκληση και υπογράφει φεμινιστικότατα ο ίδιος. Υπάρχει όμως και σημαντικότερο του σημαντικότατου που γράφει η πρόσκληση:

Θα χαιρετίσει ο δήμαρχος! Θα χαιρετίσει ο κ. Δέδες. Δεν ξέρουμε αν ο δήμαρχος θα χαιρετίσει την ποίηση, την Αφροδίτη ή τον κ. Δέδε. Δεν ξέρουμε αν θα φοράει το φέσι ή το μπουφάν εκστρατείας που φορούσε προχτές στο Επιμελητήριο. Εμείς προτιμούμε το φέσι. Το μπουφάν είναι σαν εκείνα του σχέδιου Μάρσαλ.
Δεν γνωρίζουμε καθόλου τι θα χαιρετίσει ο κ.Δέδες και τι κοινό θα έχει με τους υπόλοιπους, αλλά κάτι θα βρει να πει και αυτός στο χώρο του καλύτερου ποιητικού εργαστηρίου των Βαλκανίων. Ο έρωτας και η ποίηση θα πάρουν εκδίκηση και θα νομιμοποιήσουν κάθε παρανομία.'Ετσι.

Τώρα τι έχει να πει ο δήμαρχος για τον έρωτα και την ποίηση της κυρίας θα σας το πούμε όταν τον ακούσουμε. Για τον ανεκπλήρωτο  έρωτα με το Πασοκ κάτι περισσότερο έχει να πει, τώρα που είναι απογοητευμένος από τηνκεντρική πολιτική σκηνή και έχου διαταραχθεί οι σχέσεις τουμε το κόμμα.

Οι φήμες λένε ότι ο κ. Λάκης, που επίσης αγαπά την ποίηση και τις τέχνες, θα παρευρεθεί μεταμφιεσμένος σε αδέσποτο για να μην του την πέσουν οι έμποροι για το Μόλ και θα κάθεται ξαπλωμένος στο γκαζόν πολύ κοντά στην Κάθριν που θα φορά τα Ρω του Έρωτα του Ελύτη  στο λαιμό, για να κάνει εντύπωση

Το event θα καλυφθεί από το  Σούπερ περιφερειακό κανάλι μέσω δορυφόρου και θα μεταδοθεί από άκρη σ’ άκρη του πλανήτη μέχρι τα νησιά Καλάπαγκος.

Η Κόρινθος ζει τη δεκαετία της καλλιέργειας του πνεύματος μέσα  από τον έρωτα και την ποίηση και την ευγενή χορηγία του μαικήνα της.Τα άλλα τα έχει όλα λυμένα και τακτοποιημένα.

Τώρα αν σηκωθούν ο Ορτέγκα υ Γκασέτ και ο Μάρκες από τον τάφο και τους καταβρέξουν  με ουράνιο πιτσιλιστήρι και μετά τους πετάξουν στη θάλασσα εμείς δεν θα φέρουμε καμιά ευθύνη!
Τι Ελύτης και Λειβαδίτης βρε κλασικούρες άσχετοι, η ποίηση ζει και αναπνέει στην Κόρινθο κα μόνο στην Κόρινθο.Ο Έρωτας κυλάει στο αίμα της τοπικής πολιτικής μας σκηνής, βούρλα. Είναι από μόνη της μια Ωδή στον Έρωτα.

Δοξασμένη Κόρινθος! Ερωτική, ανεπανάληπτη και πρωτοπόρα!
Καλό μήνα ερωτικό και ωδικό!
Εμείς και εμείς (ερωτοχτυπημένοι)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails