26/3/13

Φολκλορικό επετειακό



Τι χώρα είμαστε Παναγιά μου Βαγγελίστρα, μεγάλη η Χάρη σου;.
Εδώ και κάτι μέρες μαζί με το κυπριακό αλλαλούμ γίνεται της Πόπης και στην Ελλάδα.
Οι μισοί Έλληνες δεν συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της χώρας γιατί είχαν πάει στην Κύπρο να περιμένουν μήπως ανοίξουν οι τράπεζες και πάρουν πίσω τις καταθέσεις που είχαν εκεί για σιγουριά.
Αυτοί που έμειναν, οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι χωρίς στον ήλιο μοίρα, ξεχύθηκαν στις εκδηλώσεις και τις παρελάσεις, στις εκκλησίες και στα ηρώα των πεσόντων για να δουν ζωντανά το σήριαλ της κατάντιας μας.
Τι Φατμαγιού και Σουλεημάν εδώ το καλό σήριαλ απ' τα κόκκαλα βλαμένο.
Στην Αθήνα ο χώρος της παρέλασης δεν διέφερε καθόλου  από το προαύλιο της φυλακής των Τρικάλων μόνο που εδώ ήταν μέρα και έβλεπες τα κάγκελα και τα συρματοπλέγματα καλύτερα.
Στην Κοζάνη, στη Χαλκιδική, στη Ρόδο, στο Μεσολόγγι έγινε το "έλα να δεις"
Όλα τα Ματ στους δρόμους με τα ψεκαστήρια τους, τις ασπίδες και τα γκλομπς έτοιμα να χτυπήσουν τον εχθρό.
Σε άλλες παρελάσεις υπερίσχυσε η αλληλεγγύη στους Κυπραίους, σε άλλες η οργή κατά της τρικομματικής και σε άλλες η αντίσταση κατά της Χ.Α.
Οι χρυσαυγίτες είχαν ένα νταλκά με το Μέγα Κανάλι ανήμερα και μεθυσμένοι από ενθική υπερηφάνεια προσέφεραν στον Μέγα Θεσμό τα ιερά ούρα του κυρίου Παπά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΧΑ.
Στο Μεσολόγγι τα ΜΑΤ δεν ήταν αρκετά για να εμποδίσουν  το μπουλούκι-ΤΕΙ και χοντρορεζιλεύτηκαν αφού οι νεαροί πέρασαν μέσα στο χώρο της παρέλασης και ξεσήκωσαν τον κόσμο με τα συνθήματα κατά του σχέδιου "Αθηνά".
Στα δικά μας τώρα.
Από που ν'αρχίσουμε;
Την Κυριακή έγινε μια λιτανεία γύρω γύρω από τη μητρόπολη και επειδή δεν υπήρχαν πολλοί επίσημοι έβαλαν μπροστά την Κάθριν, πλάι στον Brad Dedes, και τον υποψήφιο δήμαρχο Νανόπουλο (τι επώνυμο και αυτό, Νανόπουλος κατζάμ μπόι!Προτείνουμε να αλλάξει επώνυμο με το δήμαρχο λόγω ύψους, και η Κόρινθος πάλι Πνευματικό θα ψηφίσει, δεν υπάρχει πρόβλημα).
Κάπου εκεί χαμένος στους ψηλούς ήταν και ο κ.Αποστο-λάκης.Φορούσε στο πέτο το brand name.
Το δήμαρχο δεν τον είδαμε στα βίντεο.Μήπως στεναχωρήθηκε που ήταν εκεί ο αντίπαλος;

Για την παρέλαση, υπήρχαν πληροφορίες ότι η Πλατεία Περιβολάκια θα έκανε κάποια κρούση, όπως τις άλλες φορές, και δόθηκε σύρμα να μην πάνε οι πολύ επίσημοι εκλεγμένοι.
Δειλά-δειλά πήγε ο κύρ-Κώστας Κόλλιας και η Μαριλένα από πλευράς ΝΔ και κυβερνητική εκπροσώπηση έγινε από τον κυρ-Πελοπίδα της υγείας και πρόνοιας.Κάτι σκόρπιοι σύμβουλοι και  στρατά και αυτό ήταν όλο.
 
Έλειπε ο Μπεγλίτης που κοιτούσε πάντα μακριά από την εξέδρα.Τώρα χωρίς εξέδρα και χωρίς υπουργείο τι να κοιτάξει;Δεν ήρθε καθόλου, αυτός που θα ήταν πάντα κοντά στον Κορινθιακό λαό.
 
Ο Χριστάκης Δήμας μάλλον είχε πάει Σαρωνίδα απ'ότι μάθαμε. O Eric Tagaras κάτι παθαίνει τελευταία με  τον πολύ κόσμο και του κόβεται η λαλιά.Μάθαμε ότι ήταν με το Μανωλάκη στο Μαψό για να κανονίσουν κάτι υποθέσεις με τα καμένα λιόδεντρα διότι η Χάρη της εμφανίστηκε στον ύπνο τους και τους είπε να πάνε άμεσα να τους φανερώσει τα μυστικά και τα χαμένα όταν οι άλλοι θα ήταν απασχολημένοι με τις παρελάσεις.Εμείς έχουμε άμεση επαφή με τη Χάρη της και μαθαίνουμε όλα τα νέα θρησκευτικού περιεχομένου.
 
Θέλοντας να αποφύγουν τις κακοτοπιές πολλοί επίσημοι πήγαν στο Λουτράκι για πιο παραλιακά και να μπορούν να πέσουν πιο γρήγορα στη θάλασσα αν χρειαστεί.

Στο Λουτράκι τους την είχαν στημένη.Αφού ο Στάθης Μπούκουρας κατέθεσε το 50ο στεφάνι στο νομό  στην Περαχώρα-είχε αρχίσει από το πρωί χαράματα- και τη γλύτωσε με κάτι ψιλοβρισίδια πήγε Λουτράκι.Εκεί τον υποδέχτηκαν οι αντιεξουσιαστές των Γερανείων - όπως λέμε ο δράκος των Καρπαθίων ή ο δράκος του Σειχ Σου- και  πήγαν να τον αγκαλιάσουν.Οι συναγωνιστές του Στάθη  ήθελαν και αυτοί αγκαλιά  και αγκαλιάστηκαν όλοι μαζί αδελφωμένοι.Λίγες κλωτσιές από εδώ, κάτι μπουνιές από εκεί έμοιαζαν σαν ομάδα ράγκμπυ με τους Ματατζήδες σε ρόλο διαιτητή του αγώνα.
 
Για λίγο διαστημα, μέχρι να γίνουν κάτι αναγκαίες συλλήψεις διακόπηκε η τελετή.Φώναζε απεγνωσμένα η εκφωνήτρια - που μάλλον θα ήταν πίσω από δέντρο- τον Αποστο-λάκη να καταθέσει το στεφάνι.Αυτός νόμιζε πως το ςίχαν πάρει τα ΜΑΤ  και βρέθηκε αγκαλιά με το πλέξι-γκλας της ασπίδας του Ματατζή.
Τέλος πάντων, όταν ηρέμησαν τα πνεύματα, ξανάγινε η τελετή - τα προηγούμενα μάλλον πρόβα ήταν- και κα΄τεθεσαν τα στεφάνια όσοι έχασαν τη σειρά τους .Και όμως δεν τελειώσαμε.
Ο διοικητής της Αστυνομίας Λουτρακίου κ.Τετράδης χωρίς σακάκι και σε έξαλλη κατάσταση εκσφενδόνισε το στεφάνι στο ηρώο  όπως κάνουμε με τους κρίκους στα λούνα παρκ, και αποχώρησε.
Από σαβουάρ βιβρ πάτος ο κύριος Τετράδης.Ενώ ο κύριος Λόης, σκέτος λόρδος. "Απαιτώ!" τσίριξε στον Τετράδη.Λένε πως  τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός.Ε, και;  κάποιος άλλος θάρθει μην ανησυχείτε.Αυτοί δεν τελειώνουν.
 
Εμείς τώρα τελειώσαμε την ανασκόπηση των γεγονότων για να σας τα γράψουμε όπως τα καταλαβαίνουμε.
Είμαστε μια εκπορνευμένη αστυνομοστρατοκρατούμενη χώρα.Υποκριτές της δεκάρας που έχουμε το θράσος να πάμε να τιμήσουμε ήρωες σε παρελάσεις και άλλες βλακοκαταστάσεις.Με αδυναμία στα μικρόφωνα και στο γυαλί.Να λέμε και δεν πειράζει τι λέμε.Να λέμε και να μας βλέπουν που λέμε.
Εμετός και αηδία.Μια χώρα που ξεψυχάει, μια χώρα που παραδόθηκε αμαχητί και κλείστηκε μόνη της στη φυλακή της.
Άντε , ΟΧΙ ξανά τα ίδια του χρόνου.Βγείτε μόνιμα στους δρόμους, ρε σεις.
Τα ψέμματα τελείωσαν, αλλά το πάρτυ το αφήνετε να συνεχίζεται.
Ραντεβού την 21η Απριλίου, λέτε;
 
Μάκια Πολλά, ελληνό-πουλα
 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails