16/11/14

Τα παράδοξα της αντιπολίτευσης στον Δήμο Κορινθίων

    Η πλειοψηφία που κοιτάει;

Εξεπλάγη προ καιρού δημοτικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το γεγονός ότι η δημοτική αρχή Πνευματικού εισηγείται θέματα για συζήτηση χωρίς παραστατικά. Το θεώρησε απαράδεκτο και σε ένδειξη διαμαρτυρίας παραιτήθηκε από κάθε επιτροπή στην οποία ήταν μέλος.
Μα αυτό, φίλε νεοεκλεγέντα σύμβουλε, είναι πάγια τακτική της δημοτικής αρχής εδώ και οκτώ περίπου χρόνια!
Με την ανοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώτη και τις ανά καιρούς διαμαρτυρίες της Κίνησης Πολιτών , όλα ήταν στο μιλητό! Κουβεντούλα μεταξύ φίλων, ‘ντάξει μωρέ θα τα βρούμε και …ομοφωνία Σταυρέλη. Επόμενο θέμα!
Αυτό ήταν το κλίμα των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου για το οποίο έχουμε ξαναγράψει παλαιότερα. Τώρα, ξαφνικά, πέφτουμε από τα σύννεφα για τις πρακτικές της δημοτικής αρχής; Να σημαίνει άραγε αυτό ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε συμμετάσχει σε ένα έστω δημοτικό συμβούλιο, δεν είχαμε μιλήσει με κανέναν δημοτικό σύμβουλο, δεν είχαμε διαβάσει ανακοινώσεις διαμαρτυρίας ή σχόλια δημοσιογράφων με το θέμα; Άσχετοι δηλαδή ;
Πάντως η παραίτηση ήταν καλή κίνηση αν και δεν νομίζουμε ότι θα αλλάξει τίποτα γιατί η έλλειψη στοιχείων …έχει και τα καλά της.

Βούτυρο στο ψωμί της πλειοψηφίας δίνει αξιωματική αντιπολίτευση με τα θέματα που εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο. Πολύ δε περισσότερο όταν αυτά τα θέματα καταλήγουν σε έντονους καυγάδες. Το να δίνεις στον αντίπαλο σου την ευκαιρία και να σε λοιδορήσει και να βγει και από πάνω …ουκ αντιπολίτευσης σοφής. Τεκμηρίωση (δουλειά) θέλει, λίγα, καίρια θέματα, ολοκληρωμένα, υψηλής πολιτικής και όχι «τραβήγματα» από την τηλεοπτική επικαιρότητα. Αυτά δεν έχει η πλειοψηφία και εκεί πονάει.

Το ίδιο να πούμε και για την ελάσσονα αντιπολίτευση. Η επαμφοτερίζουσα και αναιμική παρουσία της πρέπει να πήρε ένα καλό μάθημα από την απάντηση Πνευματικού στον αρχηγό της όταν αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.
Το λέμε αυτό γιατί ίσα βάρκα ίσα πανιά πολιτική με φόντο μάλιστα την εκπροσώπηση πολιτικών χώρων στο συμβούλιο είναι δύσκολο πράγμα ιδιαίτερα όταν είσαι νέος και άπειρος.
Γιατί όταν κάνεις θέμα για την γέφυρα της Γ. Παπανδρέου και δίνεις την ευκαιρία στον σχετικά βραχύσωμο κ. Σταυρέλη να σε «ταπώσει» με το «αυτό δεν είναι έργο του δήμου αλλά του ΥΠΕΧΩΔΕ», …ε δεν είναι και το καλύτερο δυνατό.
Ούτε να την πληρώνει …ο Αλέξης Τσίπρας (!) γιατί εσύ τα πήρες στο κρανίο …με τον αξιοθρήνητο.
Η νίπτω τα χέρια μου πολιτική (βλέπε εκλογές) έχει τις συνέπειες των αξιοθρήνητων (τον /τους ξέρατε) και η όποια αποχώρηση δεν φτάνει για να καλύψει το …στερνή μου γνώση.

Η εμπειρία, κύριοι της αντιπολίτευσης, δεν είναι κάτι που μεταβιβάζεται αλλά αποκτάται.  Αυτό που φοβόμαστε είναι ότι , …μέχρι να, πολλά δεινά προοιωνίζονται και για εσάς και για την πόλη.


Οι Απέναντι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails