25/11/14

Με δείγματα γραφής

                             Aυτός ξέρει.....


Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η απόφαση της Δικαιοσύνης για το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών. Η αλήθεια είναι ότι ωδίνουμε όρος .....με αυτήν και δεν καταλαβαίνουμε το γιατί. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην τεκμηρίωση της απόφασης που πρέπει να είναι, νομικά άψογη και στην βάση του κοινού περί δικαίου αίσθημα. Ας αφήσουμε όμως την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της.
Ήδη έχουν περάσει έξι μήνες μετά τις εκλογές. Η πολιτική ζωή του τόπου έχει ήδη δώσει, έστω και λίγα, δείγματα γραφής. Έχουν τοποθετηθεί οι αντιδήμαρχοι, έχουν στελεχωθεί επιτροπές, το δημοτικό συμβούλιο έχει γράψει συνεδριάσεις. Δείγματα γραφής έχουν δοθεί και σε πολιτικό και σε προσωπικό επίπεδο από παρατάξεις και προσωπικότητες. Και αυτά τα δείγματα είναι πραγματικά, μακριά από το φιατσίδωμα, τα χαμόγελα, την εικονική πραγματικότητα και την υποκρισία της προεκλογικής περιόδου.
Οι πολιτικές (όπου αυτές υπάρχουν) τέθηκαν. Οι συμπεριφορές (καλές κακές άφωνες σοβαρές ή ρηχές κλπ) εκδηλώθηκαν. Μια εμπειρία ήδη αποκτήθηκε. Το μέλλον των επόμενων χρόνων ήδη ψηλαφίστηκε.
Δεν ξέρουμε αν αυτή η εμπειρία εμπίπτει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και πρέπει να ληφθεί υπόψη.
Δεν ξέρουμε αν η Δικαιοσύνη μας καλέσει και πάλι στις κάλπες.
Αυτό που ξέρουμε είναι ότι όλοι μας αποστασιοποιημένοι ήδη από την ένταση, το πάθος και τις υπερβολές της προεκλογικής περιόδου, με τα δείγματα γραφής πλέον στο χέρι, έχουμε την ευκαιρία για μια δεύτερη πιο ώριμη σκέψη και κρίση. Τεσσεράμισι χρόνια είναι αυτά!

Οι Απέναντι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails