16/12/14

Η μιζέρια


.............. του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος στο δήμο Κορινθίων

                                         Με φόντο τη γιαουρτερία....

Ο δήμαρχος καυχιέται ΕΔΩ και η αντιπολίτευση χτυπιέται.
Αντλήσαμε από τον Παρακάτω δελτίο τύπου-ενημέρωση της  Συμμαχίας Πολιτών για όσα διαμείφθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της 10/12/2014 όπου ψηφιζόταν ο προϋπολογιμός του 2015.Και τη δημοσίευση της Πρωτοβουλίας των Αλληλέγγυων Πολιτών με τα παράπονά τους για τη δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.
15 εκατομύρια στα ταμεία του δήμου, λοιπόν λέει ο δήμαρχος.Για ποιούς ,δεν μας λέει.

Είμαστε σίγουροι ότι αν κάποιος ενημερώσει τον μέσο κορίνθιο πολίτη μόνο για το ύψος των ποσών που αναφέρονται στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του δήμου, θα τον αφήσει έκπληκτο. Χιλιάδες επί χιλιάδων και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ανακατεύονται σε περίεργους κωδικούς με ονόματα και τίτλους από αστείους έως και ακατάληπτους. Έργα επί έργων νέα ή συνεχιζόμενα, άυλα, φαραωνικά, σίγουρα κακότεχνα και κακόγουστα, κοντόφθαλμα, άστοχα έως και άχρηστα, στοχευμένα όμως σε σκοπιμότητες τοπικές, φιλικές, εκλογικές (τα λεγόμενα πολιτικά γραμμάτια).

Το φαινόμενο αυτό για την δημοτική αρχή είναι συχνό και επαναλαμβανόμενο. Δεν υπάρχει προϋπολογισμός για προϋπολογισμός, τεχνικό για τεχνικό πρόγραμμα εδώ και οκτώ χρόνια που να έχει κάτι διαφορετικό. Η πόλη και ο δήμος ζει στο ’06! Δεν υπάρχει κρίση, δεν υπάρχει αλλαγή στόχευσης ή τακτικής, δεν υπάρχει εξέλιξη. Υπάρχει μόνο η ίδια τοπικίστικη μιζέρια, το ίδιο έργο σε επανάληψη, η ίδια έλλειψη πολιτικής. Ούτε ο Καλλικράτης που απλώς διόγκωσε το τελικό άθροισμα, ούτε οι προβληματικοί πόροι που μειώνονται ούτε οι κοινωνικές συνθήκες που τόσο άλλαξαν μπόρεσαν να αλλάξουν κάτι. Η έλλειψη πολιτικής είναι κάτι σαν την ημιμάθεια, χειρότερη από την αμάθεια! Και δυστυχώς αυτή η πολιτική αμάθεια  συνεχίζεται με την βούλα των εκλογών. Μακάριοι οι … ψηφοφόροι ότι το μέλλον αυτών το λαμπρόν σκότος!

Αυτό όμως που κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση είναι το ερώτημα του μέσου δημότη που εύλογα αναρωτιέται που πάνε όλα αυτά τα λεφτά και τι κάνει η αντιπολίτευση.

Το που πάνε τα λεφτά ακόμα και λογιστής να είσαι δύσκολα θα βρεις απάντηση.
 Το τι κάνει η αντιπολίτευση είναι ένα θέμα. Είναι αλήθεια ότι σε όλα αυτά τα χρόνια δεν υπάρχει αντιπολίτευση για αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα που να μην έχει δημοσιοποιήσει σοβαρές διαφωνίες και κριτικές και για τον προϋπολογισμό και για το τεχνικό πρόγραμμα και τα «έργα» του. Και τι έγινε; Βρέστε μία τροποποίηση που έγινε μετά από πρόταση ή επισήμανση της αντιπολίτευσης. Δεν υπάρχει! Καμία. Και τίθεται το ερώτημα. Άρα, πέραν της δημοκρατικής νομιμοποίησης, τι ρόλο παίζει η παρουσία της σε μια συζήτηση που γίνεται …για την συζήτηση. Το να βγεις μετά σε μια συνέντευξη τύπου ή μέσα από μια ανακοίνωση να πεις την κριτική σου και στο φινάλε να νίψεις τα χέρια σου, δεν λέει.
Θα περιμέναμε, μετά μάλιστα την (συνεχιζόμενη επίσης) παράδοση των παραστατικών 24 ώρες μόνο πριν την συζήτηση, μια άλλη αντιμετώπιση του θέματος από το σύνολο της αντιπολίτευσης. Ένα αίτημα αναβολής της συζήτησης. Μια συνεννόηση για αποχώρηση από την συζήτηση. Μια αποχή βρε αδελφέ, με ταυτόχρονη κοινή συνέντευξη – καταγγελία. Αλλά που! Μη και ταράξουμε το σύστημα, μη και ξεφύγουμε από την γραμμή.

Κύριοι της αντιπολίτευσης είμαστε της άποψης ότι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής της αντιπολίτευσης των προηγούμενων χρόνων δεν θα αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο ή το ρεαλιστικότερο ή το δημοκρατικότερο. Η αλλαγή αντιπολιτευτικής πρακτικής επί το σκληρότερο –ναι επαναλαμβάνουμε, επί το σκληρότερο, το πολύ σκληρότερο- είναι επιβεβλημένη.
Αν θέλετε να αλλάξετε κάτι σε αυτό τον δύσμοιρο τόπο.

Οι Απέναντι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails